Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Interview: Van Amersfoort: ‘’Max moest zonodig winnen en hing hem in de muur"

Wie de F1-sterren van de toekomst volgt, herkent vast de oranje-zwarte bolides Van Amersfoort Racing in de Formule 2, Formule 3 en andere junior series. Grote namen als Max en Jos Verstappen en Charles Leclerc reden in het verleden voor deze Hollandse equipe. Het autosportimperium uit Zeewolde begon ooit bij één man: Frits van Amersfoort (69). GPToday.net sprak tijdens het Grand Prix-weekend in Spa-Francorchamps met hem over zijn Van Amersfoort Racing. In deel 2 vertelt de geboren Larenaar over de samenwerking met Max Verstappen, de nieuwe werkplaats in Zeewolde en de toetreding tot de Formule 2 en Formule 3.

Talenten

Veel bekende namen reden in de oranje-zwarte bolides van Van Amersfoort Racing. Jos Verstappen, Max Verstappen, Charles Leclerc, Mick Schumacher, Oliver Bearman en nog velen meer. Snel onder de indruk is Frits niet van die jonge gassies en hanteert het we-zien-het-wel-principe. De Larenaar heeft geweldige coureurs aan het werk gezien die nooit in de koningsklasse zijn gekomen. Om daar te geraken is volgens de 69-jarige teamchef wel het volgende nodig: "Een goede zelfreflectie, een stukje nederigheid is essentieel binnen de opstapklasses. Excuses is een no-go, behalve bij pech. Autocoureurs zijn een product van jeugd en kartracen. Daar kan het altijd al fout gaan. Hoe de rijder gevormd wordt in karakter als mens en professional."

Max Verstappen

De zeer talentvolle Max Verstappen zocht een vast zitje in de autosport in 2014. Dankzij een oude kennis kwam de Nederlander in de bolide van Van Amersfoort Racing terecht. Frits blikte terug en vertelde over hoe die deal tot stand kwam, mede dankzij een oude bekende. "Jos wilde naar de Formule Renault, manager Huub Rottengather juiste de Formule 3 en hij kende Van Amersfoort Racing. De Formule Renault was een eenheidsklasse, waar je geen vrije hand hebt. We hadden motoren losgepeuterd bij Volkswagen. Huub heeft de financiële bijdrage geleverd voor Max."

Your email is never shared.
Required fields are marked *




*