Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Tweevoudig kampioen Gil de Ferran op 56-jarige leeftijd overleden

IndyCar-kampioen en Indy 500-winnaar Gil de Ferran is plots op 56-jarige leeftijd overleden. Volgens Associated Press zou de Braziliaan overleden zijn aan een hartaanval tijdens een wedstrijd met zijn zoon in The Concours Club in Florida. 

De Ferran koos voor een carrière in de Verenigde Staten na verschillende opstapklasses in Europa. In Amerika veroverde hij het IndyCar-kampioenschap – toen nog onder de naam CART – in 2000 en 2001 voor het team van Penske. In 2003 zegevierde de in Parijs geboren coureur tijdens de Indianapolis 500. Na twee jaar in de Amerikaanse Le Mans Series te hebben vertoefd in 2008 en 2009, hing de Braziliaan zijn helm aan de wilgen.

Hij besloot om teameigenaar te worden in de IndyCar. Voorafgaand aan het seizoen van 2010 fuseerde de Ferran zijn team met Luczo Dragon Racing, een team opgericht door Jay Penske, de zoon van de Ferran's voormalige baas Roger Penske, en Steve Luczo, een succesvolle technologieleider en raceliefhebber. Het nieuwe team kreeg de naam de Ferran Dragon Racing en dat was de realisatie van de Ferran's ambitie om terug te keren naar de IndyCar.

Your email is never shared.
Required fields are marked *




*