Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Transfer Fry naar Williams geen gevolg door chaos bij Alpine

De overstap van Pat Fry naar Williams in 2024 heeft niks te maken met de interne chaos bij Alpine. Dat stond volgens de teambaas van de Engelse renstal al langer vast.

Bij Alpine rommelt het de laatste week in het management. De teambaas Otmar Szafnauer, de CEO Laurent Rossi en sportief directeur Alan Permane moesten het veld al ruimen. 

Vowles gaf tekst en uitleg: ''Het enige dat ik echt kan zeggen, is dat Pat geen deel uitmaakt van de huidige veranderingen bij Alpine. Zijn beslissing om naar Williams te komen, is maanden geleden al genomen'', tekende Motorosport.com op.

In eerste instantie wilde Fry blijven bij de Franse renstal, maar Vowles haalde hem over om toch te tekenen bij Williams.

''Er zijn verschillende soorten technisch directeuren. Er zijn er die heel goed zijn in het vinden van die laatste tien duizendsten van een seconde. En er zijn er die heel goed zijn in het neerzetten van een structuur. Pat valt meer in de laatste categorie.''

"Ik geloof meer in gedrag en karakteristieken. Daarmee bedoel ik dat je de talenten moet hebben om een volgende generatie te trainen en om structuur aan te brengen. Het gaat niet om de schuldvraag, het gaat erom dat je een beleid hebt dat fouten toestaat en daarover praat. Pat weerspiegelt dat allemaal. Het gaat bij hem niet om politiek, hij gaat gewoon door met de dingen.''

Your email is never shared.
Required fields are marked *




*