Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Archive for oktober 18th, 2024

Williams-coureurs naar de stewards voor opvallende overtreding

vrijdag, 18 oktober, 2024

Het team van Williams mag zich voorbereiden op een tripje naar de stewards in Austin. Beide coureurs van de Britse renstal moeten zich namelijk melden bij de stewards. Het gaat in dit geval om een nogal bijzondere overtreding die niet zo vaak voorkomt.

Verstappen realistisch: "Komen nog heel wat tekort"

vrijdag, 18 oktober, 2024

Voor Max Verstappen en Red Bull Racing wordt het Grand Prix-weekend in Austin een cruciale. Het Oostenrijkse team heeft al acht races op rij niet gewonnen, maar hoopt met de Austin-updates een einde te kunnen maken aan deze negatieve reeks. Verstappen tast nog in het duister wat betreft de updates en stelt dat Red Bull een groot [...]

Marko slaat terug: "Willen ze de aandacht afleiden?"

vrijdag, 18 oktober, 2024

Het gaat dit weekend in Austin maar om één ding: het rijhoogte-trucje van Red Bull. De FIA heeft niets illegaals gevonden, maar ze nemen wel maatregelen. Helmut Marko maakt zich dan ook geen zorgen, maar hij is wel ontevreden met de reacties van de concurrentie.

Ferrari opent de aanval: "Alles ligt nog op tafel"

vrijdag, 18 oktober, 2024

Het team van Ferrari gaat de laatste fase van het seizoen met een goed gevoel in. Ze maken nog kans op de constructeurstitel, en ze willen zo goed mogelijk voor de dag komen in Austin. Teambaas Frédéric Vasseur benadrukt dat alles nu nog mogelijk is voor Ferrari.

Officieel: Lawson ontvangt forse gridstraf voor GP Verenigde Staten

vrijdag, 18 oktober, 2024

Helmut Marko en Chistian Horner hadden het een aantal weken geleden aal aangekondigd, maar nu is het officieel: Liam Lawson krijgt een forse gridstraf voor een motorwissel. De Visa Cash App RB-coureur zal de Grand Prix van de Verenigde Staten daardoor helemaal van achteraan moeten aanvangen. 

Brown eist onderzoek naar Red Bull: "Dat is erg illegaal"

vrijdag, 18 oktober, 2024

Het gaat dit weekend in Austin veelvuldig over het rijhoogte-trucje van Red Bull. Volgens de FIA is er niets illegaals gevonden, maar het systeem werd wel verzegeld. McLaren-CEO Zak Brown is zeer kritisch en hij stelt dat er zeer serieuze consequenties moeten worden opgelegd.

Williams contracteert tienjarig Amerikaans karttalent

vrijdag, 18 oktober, 2024

Dit weekend staat de Amerikaanse Grand Prix op het programma. Het team van Williams heeft het raceweekend in Austin aangegrepen om hun nieuwe aanwinst te presteren. De renstal heeft een tienjarig Amerikaans talent toegevoegd aan hun talentenploeg. De tienjarige karter Lucas Palacio maakt vanaf nu onderdeel uit van de Williams Driver Academy. Palacio rijdt sinds dit [...]

Uitslag VT1 Verenigde Staten: Sainz snelste in belangrijke training, Verstappen derde

vrijdag, 18 oktober, 2024

De eerste en enige vrije training van het raceweekend in Austin is een feit. Op het Circuit of the Americas werd in deze sessie de snelste tijd neergezet door Carlos Sainz. De tweede tijd op de tijdenlijst stond op naam van Charles Leclerc. De top drie werd ditmaal compleet gemaakt door Max Verstappen .

Aston Martin zet Jak Crawford in tijdens Young Driver Test

vrijdag, 18 oktober, 2024

Aston Martin-junior Jak Crawford zal later dit jaar zijn eerste meters gaan maken in de AMR24. Het team uit Silverstone zal de jonge Amerikaan in december gaan inzetten tijdens de Young Driver Test op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. De 19-jarige kijkt uit naar zijn eerste meters in de huidige Aston Martin-bolide. Formule 2-coureur Jak Crawford [...]

‘Red Bull kan veelbesproken bib pas in Brazilië aanpassen’

vrijdag, 18 oktober, 2024

Het gaat dit weekend in Austin veelvuldig over het systeem waarmee Red Bull de rijhoogte kan aanpassen. Meerdere teams hadden geklaagd bij de FIA, maar er werden geen illegale zaken gevonden. Wel worden de controles strenger. Het lijkt erop dat Red Bull pas een aanpassing kan doorvoeren in Brazilië, en de FIA zal het systeem [...]