Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Archive for oktober 13th, 2024

13 oktober 1996: De eerste en enige van Damon Hill

zondag, 13 oktober, 2024

Damon Hill kennen we vandaag de dag als analist van het Britse Sky Sports F1, maar de Engelsman was tussen 1992 en 1999 succesvol in de Formule 1. Vandaag is het exact 28 jaar geleden dat hij zijn eerste en enige wereldkampioenschap pakte. GPToday.net neemt je mee naar die dag.

Tost voorziet enkele uitdagingen voor Antonelli tijdens debuutjaar

zondag, 13 oktober, 2024

De 18-jarige Andrea Kimi Antonelli zal volgend jaar de nieuwe teamgenoot van George Russell bij het team van Mercedes gaan worden. Voormalig Toro Rosso-teambaas Franz Tost, die achttien jaar lang met opkomende talenten heeft gewerkt, denkt dat de Italiaan qua snelheid zeker mee zal kunnen in de Formule 1, maar voorspelt ook enkele uitdagingen voor [...]

Williams past kleurstelling achtervleugel aan voor Austin

zondag, 13 oktober, 2024

Het team van Williams rijdt volgend weekend in Austin rond met een aangepaste livery. De Britse renstal heeft namelijk een kleine verandering doorgevoerd aan de kleurstelling op de achtervleugels van de wagens van Alexander Albon en Franco Colapinto. Samen met sponsor Kraken heeft Williams de fans laten stemmen op de ontwerpen voor de achtervleugel. De [...]

Alonso spreekt Russell tegen: "Alle banden zijn hetzelfde"

zondag, 13 oktober, 2024

George Russell liet zich na de Grand prix van Azerbeidzjan zeer kritisch uit over de Pirelli-banden. De Brit klaagde vooral over het tempoverschil tussen de verschillende compounds. Fernando Alonso is het niet eens met die kritiek. De Spanjaard wijst naar de Formule 1-bolides en beweert dat die schuldig zijn aan het grote tempoverschil.

Van der Zande wint Petit Le Mans door magistrale come back

zondag, 13 oktober, 2024

Renger van der Zande heeft samen met Cadillac Chip Ganassi-teamgenoten Scott Dixon en Sébastien Bourdais de fameuze afstandsrace Petit Le Mans op zijn naam geschreven na een magistrale come back. De Nederlander haalde in het laatste kwartier van de in totaal tien uur de nummer 6-Porsche in. In het begin van de wedstrijd liep de winnende formatie nog een flinke achterstand op. [...]

Antonelli onthult: "Daarom besloot Mercedes mij vast te leggen"

zondag, 13 oktober, 2024

Andrea Kimi Antonelli zal volgend jaar bij het team van Mercedes de vervanger van zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton worden. De jonge Italiaan onthult nu dat een Formule 1-test op het circuit van Spa-Francorchamps de doorslaggevende reden was voor het Duitse team om hem vast te leggen voor 2025.

Ocon weigert Alpine-problemen uit te leggen

zondag, 13 oktober, 2024

Esteban Ocon is bezig met zijn laatste periode in dienst van Alpine. Na dit seizoen loopt zijn contract af en stapt hij over naar Haas. Hij baalt van de huidige tegenvallende prestaties van Alpine, maar hij wil niet zeggen wat de oorzaken hiervan precies zijn.

Vasseur onthult: "Hij zou vroeg of laat naar Ferrari gaan"

zondag, 13 oktober, 2024

Lewis Hamilton zal na dit seizoen de overstap gaan maken naar het team van Ferrari. De teambaas van de Scuderia, Frédéric Vasseur, geeft aan dat hij niet veel moeite hoefde te doen om de Brit te overtuigen. De Fransman onthult dat Hamilton voor zijn F1-carrière al wist dat hij voor het Italiaanse team wilde rijden.

Mattia Binotto: Schumacher kandidaat voor tweede Sauber-zitje

zondag, 13 oktober, 2024

Mick Schumacher mag nog altijd hopen op een terugkeer in de Formule 1. Audi-kopstuk Mattia Binotto heeft namelijk aangegeven dat de voormalig Haas-coureur een kandidaat is voor het Sauber-zitje naast Nico Hülkenberg. 

‘Red Bull wil Renault-engineers naar Milton Keynes halen’

zondag, 13 oktober, 2024

Renault maakte een kleine twee weken geleden bekend dat het per 2026 zal gaan stoppen als motorleverancier in de Formule 1. Het maakt dat Red Bull Racing, Ferrari en Audi nu op engineers van Renault aan het jagen zijn. Deze teams willen hun motorenafdeling versterken met het oog op 2026, terwijl ze de concurrentie daarmee [...]