Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Archive for oktober 6th, 2024

Albert Park gaat mogelijk aanpassingen doorvoeren na zware crashes

zondag, 6 oktober, 2024

Albert Park gaat mogelijk aanpassingen doorvoeren aan het F1-circuit. De organisatie van de Australian Grand Prix Corporation (AGPC) is met de FIA in gesprek over het aanpassen van bocht zes, nadat er al meerdere zware crashes zijn geweest in de snelle rechter knik.

Piastri bezig met opvallend sterk seizoen

zondag, 6 oktober, 2024

Oscar Piastri is bezig met een ijzersterk seizoen in de Formule 1. De Australiër maakt amper foutjes, heeft al twee races gewonnen en hij stond regelmatig op het podium. Piastri laat zien tot wat hij in staat is, en dat is terug te zien in de cijfers van zijn seizoen.

Video: Honda eert Senna en Verstappen in nieuwe reclame

zondag, 6 oktober, 2024

Honda heeft een nieuwe reclame gelanceerd met beelden van F1-legende Ayrton Senna en Max Verstappen. De commercial gaat over tegenslagen overwinnen en heeft daarvoor shots gebruikt uit hun autosporthistorie. In het begin zie je onder andere een spinnende en een teleurgestelde Verstappen en Senna. Daarna veranderen die beelden geleidelijk in successen en hoogtepunten, waaronder de eerste wereldtitel van [...]

Leclerc optimistisch over titelkansen Ferrari in 2025

zondag, 6 oktober, 2024

Het team van Ferrari is na een vormdip weer helemaal terug in de strijd om overwinningen en pole positions. Charles Leclerc ziet de toekomstig van de Italianen dan ook rooskleurig in en denkt dat ze volgend jaar kunnen gaan strijden om de titel.

Bottas gefrustreerd door lastig 2024: "Ik rijd beter dan bij Mercedes"

zondag, 6 oktober, 2024

Valtteri Bottas rijdt in zijn Kick Sauber-bolide al heel het jaar troosteloos achteraan. Toch gelooft de Fin dat hij momenteel "beter rijdt dan bij Mercedes", het is volgens hem alleen minder zichtbaar vanwege de auto waarin hij rijdt. 

Vowles over Colapinto: "Hij verdient een plek in de Formule 1"

zondag, 6 oktober, 2024

Franco Colapinto heeft tijdens zijn eerste drie Formule 1 Grands Prix een sterke indruk achtergelaten. De Argentijn, die vanaf de race in Monza de vervanger is van Logan Sargeant, zit dicht op de tijden van teamgenoot Albon en pakte al punten in Bakoe. Williams-teambaas James Vowles is onder de indruk en vindt dat Colapinto een [...]

De Meo drukt geruchten over verkoop Alpine F1 de kop in

zondag, 6 oktober, 2024

Renault maakte afgelopen maandag bekend dat het per 2026 zal stoppen als motorleverancier in de Formule 1. Dit leidde meteen tot geruchten dat de Franse fabrikant ook van haar Formule 1-team Alpine af zou willen. Deze geruchten heeft Luca de Meo, de CEO van de Renault Group, nu de kop in gedrukt.

Marko bagatelliseert vertrek Red Bull-kopstukken: "Natuurlijke ontwikkeling"

zondag, 6 oktober, 2024

Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft het vertrek van meerdere Red Bull-kopstukken gebagatelliseerd. De 81-jarige Oostenrijker stelt dat het "een natuurlijke ontwikkeling" is dat mensen weggeplukt worden bij een team dat de afgelopen jaren het beste heeft gepresteerd.

Circuitbaas COTA hoopt op komst Ricciardo: "Hij is erg geliefd in Texas"

zondag, 6 oktober, 2024

Daniel Ricciardo zal volgende week niet als coureur deelnemen aan de Grand Prix van Amerika op het Circuit of the Americas (COTA). De rijder uit Perth werd per direct weggestuurd door Visa Cash App RB en zal vervangen worden door Liam Lawson. De circuitbaas van COTA hoopt dat de Australiër alsnog aanwezig zal zijn bij [...]

Marko wil dat Red Bull weer op eigen kracht kan winnen

zondag, 6 oktober, 2024

Het team van Red Bull heeft een aantal zware maanden achter de rug. De prestaties vielen tegen en het was duidelijk dat de RB20 niet langer over razendsnel was. Helmut Marko probeert de problemen uit te leggen en hij stelt dat er al verbetering zichtbaar is.