Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Archive for oktober 5th, 2024

VeeKay zag besluit ECR niet aankomen: "Hoorden geen geruchten"

zaterdag, 5 oktober, 2024

Rinus ‘VeeKay’ van Kalmthout kwam vorige maand voor een enorme verrassing te staan toen Ed Carpenter Racing (ECR) besloot om zijn aflopende contract niet te verlengen. De hoofddorper reageert nu zelf op zijn vertrek.

Colapinto wijst cruciale factor aan voor succes: "Hij helpt me enorm"

zaterdag, 5 oktober, 2024

Franco Colapinto heeft sinds zijn Formule 1-debuut in Monza een geweldige indruk gemaakt. De Argentijn zit dicht op de tijden van teamgenoot Alexander Albon en heeft zelfs al vier punten gescoord in FW46. Dit heeft hij naar eigen zeggen vooral te danken aan zijn team en zijn race-engineer.

Moeder Jules Bianchi put enige troost: "Verbeteringen hebben coureurs gered"

zaterdag, 5 oktober, 2024

Jules Bianchi liep exact tien jaar geleden ernstige verwondingen op tijdens de Grand Prix van Japan. Negen maanden later zou de Franse coureur overlijden in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Zijn moeder Christine legt uit hoe Bianchi voortleeft en waar ze nog hoop uit kan putten.

Piastri stipt belangrijk verbeterpunt aan voor zichzelf

zaterdag, 5 oktober, 2024

Oscar Piastri mag zich vanaf de Grand Prix van Azerbeidzjan een meervoudig racewinnaar noemen in de Formule 1. De 23-jarige rijder heeft dit voor elkaar gekregen door zijn enorme ontwikkeling ten opzichte van 2023, vooral op het gebied van banden managen. Toch ziet hij nog een verbeterpunt voor zichzelf.

Mansell neemt hoed af voor Verstappen: "Knap hoe hij geconcentreerd blijft"

zaterdag, 5 oktober, 2024

Max Verstappen heeft dit jaar nog alle kans om zijn vierde wereldtitel op rij te pakken. De Nederlander moet vechten voor zijn titel, maar hij heeft nog altijd een flinke voorsprong op Lando Norris. Verstappen beleeft een onrustig jaar, en Nigel Mansell is onder de indruk van het feit dat hij zo geconcentreerd blijft.

Red Bull boekt minder winst in succesjaar 2023

zaterdag, 5 oktober, 2024

Het team van Red Bull Racing heeft het dit jaar zwaar, maar vorig jaar waren ze enorm succesvol in de Formule 1. Ze wonnen bijna alles races en wonnen beide wereldtitels. Uit de jaarcijfers van het team blijkt echter dat de winst flink is afgenomen in 2023.

Hoge verwachtingen van Hamilton bij Ferrari: "Katalysator voor goede dingen"

zaterdag, 5 oktober, 2024

Lewis Hamilton is bezig met zijn laatste maanden in dienst van Mercedes. Vanaf 2025 rijdt hij voor het team van Ferrari, en de verwachtingen zijn hoog. Rob Smedley denkt dat Hamilton een positief effect kan gaan hebben op de toekomstige prestaties van Ferrari.

Renault-CEO verdedigt stopzetting motorproject: "We zien er belachelijk uit"

zaterdag, 5 oktober, 2024

Renault zal na het Formule 1-seizoen 2025 gaan stoppen als motorleverancier in de koningsklasse van de autosport. De CEO van de Renault Group, Luca de Meo, verdedigt de beslissing om te gaan stoppen als motorleverancier, en wijst hiervoor naar de 'belachelijke' prestaties van het Alpine F1 Team. 

Marko sluit Red Bull-exit Verstappen niet uit

zaterdag, 5 oktober, 2024

Al het hele jaar gaat het over de toekomst van Max Verstappen. Hij beschikt nog over een langlopend contract bij Red Bull, maar hij werd meerdere keren in verband gebracht met een vertrek. Helmut Marko stelt dat een vertrek bij Red Bull van Verstappen zeker niet is uitgesloten.

Coulthard komt met opvallend geruchten over Ricciardo-exit

zaterdag, 5 oktober, 2024

Daniel Ricciardo werd anderhalve week geleden aan de kant geschoven door Red Bull. Hij wordt bij VCARB vervangen door Liam Lawson. Er was veel ontevredenheid over zijn exit, maar volgens David Coulthard had Ricciardo ook een eigen afscheid kunnen inplannen.