Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Archive for oktober 4th, 2024

Horner dankt Ricciardo: "Max heeft veel van hem geleerd"

vrijdag, 4 oktober, 2024

Red Bull schoof vorige week Daniel Ricciardo aan de kant. De Australiër verloor zijn stoeltje bij VCARB, maar dat betekent niet dat ze Ricciardo willen vergeten. Christian Horner is Ricciardo zeer dankbaar en hij stelt dat Max Verstappen veel van hem heeft geleerd.

Leclerc plaatst vraagtekens bij actie FIA tegen grof taalgebruik

vrijdag, 4 oktober, 2024

Ferrari-coureur Charles Leclerc heeft zijn vraagtekens geplaatst bij de poging van de FIA om het grove taalgebruik van de coureurs te weren. De Monegask stelt dat de mondiale autosport wel 'belangrijkere zaken' aan zijn hoofd moet hebben.

Marko wil Antonelli niet met Verstappen vergelijken

vrijdag, 4 oktober, 2024

Het team van Mercedes laat volgend jaar Andrea Kimi Antonelli debuteren in de Formule 1. Antonelli geldt als een enorm toptalent, en hij wordt regelmatig vergeleken met Max Verstappen. Helmut Marko vindt deze vergelijking nog een beetje te voorbarig.

Vowles vond keuze voor Colapinto niet lastig: "Hij was zo snel"

vrijdag, 4 oktober, 2024

Franco Colapinto werd vanaf het raceweekend in Monza de vervanger van de weggestuurde Logan Sargeant. De Argentijn had tot dat moment nog geen geweldige resultaten behaald in de opstapklassen, maar excelleerde meteen in de Formule 1. James Vowles vond de keuze voor Colapinto ook niet meer dan logisch, nadat hij meerdere keren verbaasd werd door de [...]

Piastri verklaart overstap van Alpine naar McLaren

vrijdag, 4 oktober, 2024

Oscar Piastri maakte twee jaar geleden de overstap van Alpine naar McLaren. Dit leidde uiteindelijk tot een grote rel die beëindigd moest worden door de F1 Contract Recognition Board. De 23-jarige Australiër gaat nu dieper in op zijn 'bijzondere' overstap.

Ben Sulayem trots op FIA: "Zijn efficiënter geworden"

vrijdag, 4 oktober, 2024

FIA-president Mohammed Ben Sulayem is zeer tevreden met de gang van zaken bij de autosportfederatie. Ben Sulayem heeft sinds eind 2021 de touwtjes in banden bij de FIA, en hij is heel blij met hoe het gaat. Volgens hem is alles veel efficiënter geworden en staan ze er financieel gezien ook goed bij.

Coulthard begrijpt Ricciardo-exit: "Geen geslaagde comeback"

vrijdag, 4 oktober, 2024

Het Formule 1-avontuur van Daniel Ricciardo kwam vorige week ten einde. VCARB maakte bekend dat ze Ricciardo aan de kant hebben geschoven en hem voor de rest van het jaar vervangen door Liam Lawson. David Coulthard begrijpt deze beslissing wel.

Marko snapt Audi niet: "Onbegrijpelijk als Bottas de kans krijgt"

vrijdag, 4 oktober, 2024

Voor 2025 zijn er nog maar twee stoeltjes beschikbaar. Bij VCARB is er nog een plekje vrij, en ook bij Sauber zoekt men nog een tweede coureur. Audi heeft een grote stem in deze beslissing, en ze lijken voor Valtteri Bottas te gaan. Helmut Marko vindt dat onbegrijpelijk.

Herbert verklaart taakstraf Verstappen: "Hadden het gevoel dat dit beter was"

vrijdag, 4 oktober, 2024

Max Verstappen ontving twee weken geleden een discutabele taakstraf in Singapore. Hij had gevloekt tijdens een persconferentie, en daar was de FIA niet blij mee. Het zorgde voor de nodige ophef en Johnny Herbert begrijpt de reactie van Verstappen wel.

Wolff gaat stoppen met flirten met Verstappen

vrijdag, 4 oktober, 2024

Toto Wolff flirtte dit jaar veelvuldig met Max Verstappen. De Mercedes-teambaas probeerde Verstappen los te weken bij Red Bull, maar dat mislukte. Nu Mercedes voor 2025 de line-up rond heeft, stelt Wolff dat hij gaat stoppen met het flirten met Verstappen.