Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Archive for oktober 2nd, 2024

Nog geen speciale rookie sprint in 2024

woensdag, 2 oktober, 2024

Er komt dit jaar nog geen speciale sprintrace voor rookies na de seizoensfinale in Abu Dhabi. Vandaag vond er een vergadering van de F1 Commission plaats, en daar is besloten om dit jaar geen speciale sprintrace te organiseren. Het plan wordt in de komende periode uitgewerkt.

Alonso benadrukt voorbeeldfunctie F1-coureurs: "Je moet je gedragen"

woensdag, 2 oktober, 2024

De taakstraf van Max Verstappen was hét onderwerp van gesprek tijdens het raceweekend in Singapore. De Nederlander kreeg deze straf van de FIA opgelegd voor het gebruik van het woord 'fucked' tijdens een persconferentie. De straf leidde niet alleen tot veel onvrede bij de F1-coureurs, maar ook tot discussies over de verantwoordelijkheden van de rijders. Fernando Alonso [...]

Marko verklapt komst van speciale rookie sprint

woensdag, 2 oktober, 2024

Red Bull heeft ervoor gekozen om Liam Lawson het seizoen bij VCARB af te laten maken. Ze willen zich iets meer gaan focussen op de jonge coureurs. Helmut Marko praat zijn mond voorbij en verklapt dat er na de seizoensfinale in Abu Dhabi een rookie sprint zal gaan plaatsvinden.

COTA-directeur blij einde Verstappen-dominantie: "Kaartverkoop nam een vlucht"

woensdag, 2 oktober, 2024

Later deze maand gaat het Formule 1-seizoen weer verder in Austin. Op het Circuit of the Americas worden veel fans verwacht. De organisatie is daar heel erg blij mee, de circuitdirecteur stelt namelijk dat hij een enorm lage kaartverkoop had verwacht door de dominantie van Max Verstappen.

Voormalig Renault-kopstuk hekelt besluit omtrent motorproject

woensdag, 2 oktober, 2024

Renault zal na het Formule 1-seizoen 2025 gaan stoppen met het leveren van motoren. Dat maakte de Franse motorleverancier afgelopen maandag bekend. Bruno Mauduit, voormalig hoofd ontwikkeling bij Renault, is erg teleurgesteld en hekelt het besluit.

‘Lawson maakt seizoen af met startnummer 30′

woensdag, 2 oktober, 2024

Het team van VCARB bevestigde vorige week dat Liam Lawson het seizoen voor hen gaat afmaken. De Nieuw-Zeelander vervangt de tegenvallende Daniel Ricciardo. Lawson lijkt te gaan rijden met een startnummer waar hij al veel races mee heeft gereden.

Formule E organiseert speciale testdag voor vrouwelijke coureurs

woensdag, 2 oktober, 2024

De Formule E organiseert later dit jaar een opvallende testdag. De elektrische raceklasse zal namelijk een speciale test gaan organiseren waarbij alle teams verplicht zijn om minimaal één vrouwelijke coureur in te zetten. Het is niet de eerste keer dat de Formule E dit doet.

Norris kan niets met teamorders-kritiek: "Heb geen punten verloren"

woensdag, 2 oktober, 2024

Lando Norris heeft zijn achterstand op Max Verstappen met zijn overwinning in Singapore verkleind tot 52 punten. De Brit maakt daardoor nog altijd kans op de rijderstitel. Hij had misschien nog wel dichter bij de Nederlander kunnen staan als McLaren eerder in het seizoen met teamorders was gaan werken, al is Norris het daar totaal [...]

Red Bull verlengt samenwerking met Hard Rock

woensdag, 2 oktober, 2024

Red Bull zal de komende jaren nauw blijven samenwerken met Hard Rock. Het bedrijf, dat ook één van de oprichters van de Grand Prix van Miami was, was de afgelopen tijd al een belangrijke partner van Red Bull, en deze samenwerking is nu met drie jaar verlengd.

Horner tempert verwachtingen over Austin-update

woensdag, 2 oktober, 2024

Na een goede start van het seizoen zijn de prestaties van Red Bull volledig ingezakt. Ze willen snel gaan terugslaan en in Austin komen ze met een groot updatepakket. Teambaas Christian Horner tempert echter de verwachtingen over de nieuwe onderdelen.