Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Archive for oktober, 2024

Wolff verdedigt Hamilton: "Spin lag voor 100 procent aan de auto"

dinsdag, 22 oktober, 2024

Het team van Mercedes kende een rampzalig weekend in Austin. Ze konden Ferrari, Red Bull en McLaren niet bijhouden en Lewis Hamilton viel uit na een ongelukkige spin. Teambaas Toto Wolff stelt dat deze spin zeker niet de schuld was van Hamilton, maar van de auto.

Zware kritiek op straf Norris: "FIA had zich erbuiten moeten houden"

dinsdag, 22 oktober, 2024

Het duel tussen Max Verstappen en Lando Norris in Austin zorgde voor veel controverse. Norris kreeg een straf voor het inhalen buiten de baan, en daar was niet iedereen het mee eens. Ralf Schumacher is van mening dat de twee aan het racen waren, en hij vindt dat de FIA zich er buiten had moeten [...]

Het rookie-overzicht: Welke teams moeten nog een talent inzetten?

dinsdag, 22 oktober, 2024

Ook dit seizoen zijn de teams weer verplicht om minimaal twee keer een rookie in te zetten in een vrije training. Aankomend weekend zetten meerdere teams een rookie in, maar veel teams moeten nog aan deze eis voldoen. GPToday.net zet de stand van zaken per team op een rijtje.

Strijdbare Sainz ziet kansen voor Ferrari

dinsdag, 22 oktober, 2024

Het team van Ferrari kende een geweldig weekend in Austin. Charles Leclerc en Carlos Sainz bezorgden het team een 1-2tje en ze waren veel sneller dan de rest. Sainz is optimistisch en hij ziet dan ook kansen voor Ferrari in de komende vijf Grand Prix-weekenden.

Oakes trots op samenwerking met ‘passionele’ Briatore

dinsdag, 22 oktober, 2024

Het team van Alpine wil graag de weg omhoog in gaan zetten. Kersvers teambaas Oliver Oakes heeft een lastige opdracht, maar hij staat er niet alleen voor. Oakes is heel erg blij met de aanwezigheid van speciaal adviseur Flavio Briatore. Hij geniet van deze samenwerking.

Colapinto lacht om snelste ronde Ocon: "We moeten de planeet redden!"

dinsdag, 22 oktober, 2024

Franco Colapinto reed afgelopen weekend in Austin weer een sterke race. De Argentijnse Williams-invaller pakte weer een puntje, en hij liep nipt het puntje voor de snelste ronde mis. Colapinto kan wel lachen om het feit dat Esteban Ocon in de slotfase de snelste ronde reed.

Primeur in Las Vegas: speciale sponsors DRS-zone

dinsdag, 22 oktober, 2024

Het Formule 1-seizoen nadert zijn einde. Er zijn nog vijf races te gaan, en volgende maand wordt er ook geracet in de straten van Las Vegas. Deze Grand Prix kent een primeur, want voor het eerst in de geschiedenis van de Formule 1 is er een speciale sponsor voor een DRS-zone vastgelegd.

Red Bull denkt aan test voor Tsunoda in Abu Dhabi

dinsdag, 22 oktober, 2024

Yuki Tsunoda hoopt nog altijd op een kans bij het grote Red Bull Racing. De Japanner krijgt hierbij steun van Honda, maar er lijkt weinig kans te zijn op een zitje. Helmut Marko geeft nu wel aan dat er plannen bestaan voor een Red Bull-kans voor Tsunoda tijdens de post season test in Abu Dhabi.

Marko doet geheimzinnig over toekomst Perez

dinsdag, 22 oktober, 2024

Sergio Perez staat nog altijd onder grote druk bij het team van Red Bull. De Mexicaanse coureur presteert niet naar wens, maar hij ontkent zelf dat er iets van een aankondiging gaat komen in Mexico. Helmut Marko reageert daar weer zeer cryptisch op na afloop van de race in Austin.

McLaren gaat niet in beroep tegen tijdstraf Norris

dinsdag, 22 oktober, 2024

Het team van McLaren was het afgelopen weekend niet eens met de tijdstraf van Lando Norris. Toch besloot McLaren niet in beroep te gaan tegen deze beslissing van de stewards. McLaren-teambaas Andrea Stella legt uit waarom zijn team deze keuze heeft gemaakt.