Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Archive for september 30th, 2024

Officieel: Alpine stopt met fabriceren Formule 1-krachtbronnen

maandag, 30 september, 2024

Het hing al eventjes in de lucht, maar het is nu officieel bevestigd. Renault stopt met het bouwen van eigen krachtbronnen en dat betekent dat Alpine verder gaat als klantenteam. Vanaf 2026 gaat het Franse team rijden met een klantenmotor, het is nog niet bekend met wie ze in zee gaan.

Horner spreekt niet van leegloop: "Hebben ook 250 mensen aangenomen"

maandag, 30 september, 2024

Het team van Red Bull Racing is bezig met een lastig seizoen. Op de baan gaat het niet zo als gehoopt, terwijl meerdere belangrijke namen het team hebben verlaten. Teambaas Christian Horner weigert echter te praten over een leegloop bij Red Bull.

Steiner blikt terug op titelstrijd 2021: "Shitshow van Bijbelse proporties"

maandag, 30 september, 2024

Max Verstappen en Lewis Hamilton worden nog vaak herinnerd aan hun titelstrijd in 2021. Met enige regelmaat kijken mensen terug op deze strijd en de veelbesproken seizoensfinale. Ook Günther Steiner doet dat nu weer, hij stelt dat de afsluiter van dat seizoen een enorme shitshow was.

Wat zijn de opties voor VCARB en Sauber voor 2025?

maandag, 30 september, 2024

De grid voor 2025 is bijna rond. Slechts twee Formule 1-teams hebben nog een stoeltje vrij, en het lijkt er niet op dat er heel snel een knoop zal worden doorgehakt. Visa Cash App RB en Sauber moeten nog een beslissing nemen, maar wat zijn de opties voor de renstallen?

VT2 Mexico duurt halfuur langer vanwege bandentest

maandag, 30 september, 2024

Het Formule 1-seizoen ligt momenteel even een paar weken stil, maar volgende maand barst de actie weer los. Het circus reist dan ook weer af naar Mexico, en daar krijgen de teams en coureurs het druk op de vrijdag. De tweede vrije training zal namelijk langer duren dan normaal.

Lawson heeft nog geen zekerheid voor 2025

maandag, 30 september, 2024

Het team van VCARB maakte vorige week bekend dat Liam Lawson de kans krijgt voor de rest van het jaar. Hij vervangt Daniel Ricciardo, maar het is nog niet zeker of hij in 2025 ook op de grid staat. Lawson doet daar dan ook niet mysterieus over als hij zijn nieuwe kans bespreekt.

‘Alpine neemt belangrijke beslissing over toekomst motorenproject’

maandag, 30 september, 2024

De kans is groot dat Alpine in de toekomst geen fabrieksteam meer is. Ze denken er serieus over na om het motorenproject stop te zetten. Het lijkt er sterk op dat het plan om te stoppen met project vandaag gevalideerd kan gaan worden. Dit brengt het einde van de motoren een stap dichterbij.

Argentinië toont interesse in organiseren Grand Prix

maandag, 30 september, 2024

Franco Colapinto heeft ervoor gezorgd dat de interesse van Argentinië in de Formule 1 is gegroeid. De Williams-invaller komt goed voor de dag en in zijn thuisland heeft hij miljoenen fans. De Argentijnse overheid toont nu zelfs interesse in het organiseren van een Grand Prix.  Colapinto vervangt sinds de Italiaanse Grand Prix Logan Sargeant bij [...]

Marko wijst opvolger voor vertrekkende Courtenay aan

maandag, 30 september, 2024

Het team van Red Bull Racing kreeg vorige week een nieuwe dreun. McLaren maakte bekend dat ze Will Courtenay gaan overnemen van de Oostenrijkers. Courtenay was de eindverantwoordelijke voor de strategieën van Red Bull, maar Helmut Marko denkt dat Red Bull al een sterke opvolger in huis heeft.

Formule 1-wereld feliciteert jarige Verstappen

maandag, 30 september, 2024

Voor Max Verstappen is het vandaag een bijzondere dag. De Nederlandse Red Bull Racing-coureur wordt vandaag namelijk 27 jaar oud. Verstappen focust zich op de strijd voor het wereldkampioenschap, maar vanuit de Formule 1-wereld regent het felicitaties aan zijn adres. Veel fans feliciteren Verstappen vandaag met zijn verjaardag. Ook Verstappen.com staat stil bij zijn verjaardag. [...]