Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Archive for september 26th, 2024

Ricciardo kijkt tevreden terug op F1-carrière: "Het was een avontuur"

donderdag, 26 september, 2024

Daniel Ricciardo rijdt niet langer in de Formule 1. Zijn team, Visa Cash App RB, heeft dat zojuist bekendgemaakt. De Australiër zal vervangen gaan worden door Liam Lawson. Op Instagram heeft de 35-jarige gereageerd op zijn vertrek. 

Officieel: Lawson vervangt Ricciardo bij VCARB

donderdag, 26 september, 2024

Het team van Visa Cash App RB heeft bekend gemaakt wie Daniel Ricciardo gaat vervangen. Op donderdag werd bekend dat de Australiër het team gaat verlaten, en zojuist is bekend geworden dat Liam Lawson hem gaat vervangen voor de rest van het seizoen.

Officieel: VCARB neemt afscheid van Daniel Ricciardo

donderdag, 26 september, 2024

Het team van Visa Cash App RB heeft het vertrek van Daniel Ricciardo officieel gemaakt. De Australiër was bezig met een tegenvallend seizoen en zijn vertrek hing in de lucht. In Singapore nam hij al emotioneel afscheid van de paddock.

Horner vraagt meer van Perez: "Hebben twee coureurs nodig"

donderdag, 26 september, 2024

Het team van Red Bull Racing is bezig met een lastige fase van het seizoen. Ze staan onder druk en elk puntje is van belang. In Singapore kende Sergio Perez een teleurstellend weekend en teambaas Christian Horner stelt dat Red Bull hem hard nodig heeft.

Villeneuve wijst naar McLaren: "Hun schuld als Lando de titel niet wint"

donderdag, 26 september, 2024

Lando Norris doet er momenteel alles aan om het titelduel aan te gaan met Max Verstappen. Hij komt steeds dichter bij de Nederlander, maar zijn achterstand is zeer fors. Volgens Jacques Villeneuve ligt de fout bij McLaren als Norris geen kampioen weet te worden.

Verstappen pleit voor logischere Formule 1-kalender

donderdag, 26 september, 2024

De Formule 1-wereld geniet momenteel van een soort extra 'vakantie'. Tussen de race in Singapore en het weekend in Austin zit bijna een maand. Het zorgt ervoor dat het slot van het seizoen zeer druk is, en volgens Max Verstappen moet daar goed naar worden gekeken.

McLaren ziet Norris steeds harder werken

donderdag, 26 september, 2024

Lando Norris begint steeds beter in vorm te raken. In Singapore reed hij een sterke race en kwam hij met een enorme voorsprong als winnaar over de streep. Norris stelt zelf dat hij harder werkt dan ooit, en zijn race-engineer Will Joseph beaamt dat.

Larson ziet F1-test wel zitten, maar krabbelt terug na eerdere uitspraken

donderdag, 26 september, 2024

McLaren-CEO Zak Brown wil op korte termijn een Formule 1-test organiseren voor NASCAR-coureur Kyle Larson. De Amerikaan, die een aantal weken stelde dat hij een betere all-round coureur is dan Max Verstappen, denkt dat hij "niet de beste zal zijn" tijdens een mogelijke F1-test en krabbelt zodoende terug na zijn uitspraken. 

Brown wil veelbesproken NASCAR-coureur F1-kans geven

donderdag, 26 september, 2024

McLaren-CEO Zak Brown ziet het wel zitten om een opvallende coureur de kans te geven in een Formule 1-wagen. Brown wil er namelijk aan meewerken om Kyle Larson een kans te geven. NASCAR-kampioen Larson zorgde eerder dit jaar voor verbazing door te stellen dat hij beter is dan Max Verstappen.

Ferrari heeft afwijking in windtunnel ontdekt en verwacht volgende "bananenschil"

donderdag, 26 september, 2024

Het team van Ferrari had vanaf de Grand Prix van Spanje veel last van stuiterproblemen door een nieuwe vloer. Dit probleem ontstond volgens het Italiaanse team door een slechte correlatie tussen de cijfers uit de windtunnel en de prestaties op het circuit. Senior performance engineer Jock Clear legt uit hoe de Scuderia deze problemen inmiddels heeft opgelost.