Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Archive for september 17th, 2024

Horner denkt dat Piastri voor hoofdpijn bij McLaren zorgt

dinsdag, 17 september, 2024

Het team van McLaren wees voorafgaand het raceweekend in Bakoe Lando Norris aan als kopman. Als het nodig was, zou McLaren hem een voordeel geven. In Bakoe wist zijn teamgenoot Oscar Piastri te winnen en volgens Christian Horner zorgt de Australiër voor hoofdpijn bij McLaren.

FIA past Marina Bay Street Circuit aan voor F1 GP Singapore

dinsdag, 17 september, 2024

Het Marina Bay Street Circuit in Singapore zal aankomend weekend het decor vormen voor de achttiende Formule 1 Grand Prix van 2024. Het stratencircuit, dat al sinds 2008 op de F1-kalender staat, is al meerdere keren aangepast, en ook dit jaar zullen de coureurs weer op een ietwat aangepast circuit rijden in vergelijking met vorig [...]

Wolff legt uit waarom Mercedes niet voor Newey ging

dinsdag, 17 september, 2024

Adrian Newey maakte vorige week zijn toekomstplannen bekend. De topontwerper gaat in maart 2025 aan de slag bij Aston Martin. Veel teams toonden interesse in zijn diensten, maar Mercedes niet. Toto Wolff legt uit waarom hij de komst van Newey niet zag zitten.

Renault-CEO gaat in gesprek met boze werknemers motorfabriek

dinsdag, 17 september, 2024

Het is al geruime tijd onrustig binnen het team van Alpine. De kans is groot dat moederbedrijf Renault wil stoppen met het motorenproject, maar daar is het personeel op de fabriek het niet mee eens. Nu lijkt het erop dat er naar een oplossing wordt gezocht, want CEO Luca de Meo gaan in gesprek met [...]

Alunni Bravi sluit Bottas niet uit voor 2025: "Hij is één van onze topkandidaten"

dinsdag, 17 september, 2024

Sauber, dat in 2026 het fabrieksteam van Audi zal gaan worden, is nog altijd op zoek naar dé coureur die het zitje naast Nico Hülkenberg moet gaan innemen in 2025. Valtteri Bottas blijft een goede optie voor het tweede stoeltje bij het Zwitserse team, benadrukt teamvertegenwoordiger Alessandro Alunni Bravi.

Sky-commentator ontkent beschuldigingen van partijdigheid

dinsdag, 17 september, 2024

Vorige week ontstond er discussie naar aanleiding van een aantal uitspraken van Adrian Newey. De Brit sprak zich uit voor de verslaggeving van Sky Sports en hij stelde de zender soms te nationalistisch is. Volgens Sky Sports-commentator David Croft is dit niet het geval.

Sauber verrassend sterk bij Azerbeidzjaanse pitstops

dinsdag, 17 september, 2024

Tijdens de Azerbeidzjaanse Grand Prix van afgelopen weekend gebeurde er zeer veel. Het team van McLaren nam de koppositie over van Red Bull in het constructeurskampioenschap, maar in de pitlane gebeurde iets opvallends. Het team van Sauber was namelijk ijzersterk bij de pitstops.

Red Bull in de problemen na crash Perez

dinsdag, 17 september, 2024

Red Bull Racing verloor door de crash van Sergio Perez met Carlos Sainz niet alleen veel punten in de strijd om het constructeurskampioenschap, maar het team uit Milton Keynes zag ook dat er veel onderdelen van de Mexicaan zijn RB20 waren afgeschreven. Het wordt volgens teambaas Christian Horner een race tegen de klok om de bolide [...]

FIA is bereid om strafpuntensysteem tegen het licht te houden

dinsdag, 17 september, 2024

In Bakoe hebben de FIA en de coureurs gesproken over het huidige strafpuntensysteem in de Formule 1. Dit hebben ze gedaan naar aanleiding van de geschorste Kevin Magnussen, die de Grand Prix van Azerbeidzjan moest missen. De mondiale autosportbond wil de regels tegen het licht gaan houden, maar er is nog niks in gang gezet.

Vader Perez opgenomen in het ziekenhuis met hartproblemen

dinsdag, 17 september, 2024

De vader van Sergio Perez is opgenomen in het ziekenhuis. Hij bekeek de Azerbeidzjaanse Grand Prix vanuit zijn huis in Mexico, maar daar ging het mis. Inmiddels lijkt het weer goed te gaan met de Mexicaanse politicus en steun en toeverlaat van Perez.