Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Archive for september 14th, 2024

Verstappen wil voor Norris finishen: "Hij heeft wél een snelle auto"

zaterdag, 14 september, 2024

Max Verstappen kende een tegenvallende kwalificatie in Azerbeidzjan. De Nederlandse Red Bull Racing-coureur kon niet verder komen dan de zesde tijd. In de race heeft hij een helder doel voor ogen: voor Lando Norris finishen. Hij is pessimistisch, want hij stelt dat Norris wél een snelle auto heeft.

Russell stipt Mercedes-voordeel aan voor GP Azerbeidzjan

zaterdag, 14 september, 2024

George Russell kwalificeerde zich op het Bakoe City Circuit als vijfde. De coureur baalt van het mislopen van P3, maar ziet een groot Mercedes-voordeel voor de race van morgen.

Hamilton had probleem tijdens kwalificatie: "Banden werkten niet"

zaterdag, 14 september, 2024

Lewis Hamilton kende een teleurstellende kwalificatie in Bakoe. De Mercedes-rijder noteerde slechts de zevende tijd en moest bijna een seconde toegeven op polesitter Charles Leclerc. Na de kwalificatie weet hij '100% zeker' wat het probleem was tijdens de kwalificatie. 

Albon haalt zijn schouders op na opmerkelijke blunder

zaterdag, 14 september, 2024

Alexander Albon zorgde in Bakoe voor het opmerkelijkste moment van de kwalificatie. De Thaise coureur verliet aan het einde van Q3 de pitlane terwijl er nog een ventilator in zijn airbox zat. Volgens Albon werd deze blunder veroorzaakt door een haastige situatie.

Colapinto kan zijn geluk niet op: "Geweldige manier om terug te slaan na VT1"

zaterdag, 14 september, 2024

Voor Franco Colapinto was het een geweldige kwalificatie op het Bakoe City Circuit. De Argentijn zat er in alle sessies goed bij en kwam uiteindelijk tot een knappe P9. Hij is vooral blij met de manier waarop hij heeft gereageerd na zijn crash in de eerste training.

Russell ontvangt reprimande na fout in kwalificatie

zaterdag, 14 september, 2024

George Russell is goed weggekomen na afloop van de kwalificatie in Azerbeidzjan. De Britse Mercedes-coureur moest zich melden, omdat hij mogelijk te weinig van zijn gas was gegaan tijdens een gele vlag. Russell heeft een reprimande ontvangen van de stewards.

Williams beboet na opmerkelijk incident

zaterdag, 14 september, 2024

Alexander Albon zorgde in Q3 voor een opmerklijk moment. De Brits-Thaise coureur verliet aan het einde van Q3 de pitlane terwijl er nog een ventilator in zijn airbox zat. De stewards hebben het incident inmiddels beoordeeld en hebben Williams een boete van 5000 euro gegeven.

Gasly gediskwalificeerd na afloop Azerbeidzjaanse kwalificatie

zaterdag, 14 september, 2024

Pierre Gasly is geschrapt uit de uitslag van de kwalificatie in Azerbeidzjan. Het team van Alpine moest zich na afloop van de kwalificatie bij de stewards melden, omdat ze een fout hadden gemaakt met de fuel mass flow. De stewards hebben Gasly geschorst.

Perez sneller dan Verstappen: "Niet relevant voor mij"

zaterdag, 14 september, 2024

Sergio Perez kende een positieve zaterdag in Bakoe. De Mexicaan reed een goede kwalificatie en hij noteerde de vierde tijd. Hij was daarmee sneller dan zijn Red Bull-teamgenoot Max Verstappen. Dat is echter volledig irrelevant voor Perez, die liever had gezien dat Verstappen het beter had gedaan.

Marko zag Verstappen worstelen: "Hij had de snelheid niet meer"

zaterdag, 14 september, 2024

Het team van Red Bull Racing kende een redelijke kwalificatie in de straten van Bakoe. Sergio Perez noteerde de vierde tijd, terwijl Max Verstappen genoegen moest nemen met de zesde tijd. Volgens Helmut Marko ging er niets grof mis bij Verstappen in de kwalificatie.