Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Archive for september 7th, 2024

IndyCar gaat voor tweede keer met zachte compound op oval racen

zaterdag, 7 september, 2024

De organisatie van de IndyCar Series heeft bekendgemaakt dat naast de gebruikelijke harde banden ook zachte banden gebruikt moeten worden tijdens de seizoensfinale in Nashville op 15 september. Op deze manier zal er meer raceactie worden gecreëerd doordat er meer "opties, strategieën en mogelijkheden zijn voor de coureurs en teams". 

Mercedes achterhaalt oorzaak pijnlijk Hamilton-probleem

zaterdag, 7 september, 2024

Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en George Russell kampten vorig weekend in Monza met een pijnlijk probleem. Hun stoeltjes werden bloedheet en dat was allesbehalve comfortabel, vooral Hamilton had het zwaar. Mercedes heeft uitgevonden hoe dit probleem werd veroorzaakt.

7 september 1975: Lauda verovert eerste titel in een Ferrari op Monza

zaterdag, 7 september, 2024

Niki Lauda was niet alleen een van de meest legendarische Formule 1-coureurs uit de geschiedenis van de sport, maar hij heeft ook een enorme impact gehad op de Formule 1. Vandaag is het precies 49 jaar geleden dat de Oostenrijker zijn eerste wereldtitel wist te winnen op Monza. GPToday.net neemt je mee terug naar de [...]

Binotto staat voor coureursdilemma: "Gaan we voor ervaring of voor iets anders?"

zaterdag, 7 september, 2024

Sauber – dat in 2026 Audi wordt – heeft voor het Formule 1-seizoen 2025 vooralsnog alleen Nico Hülkenberg vastgelegd, maar wie wordt de teamgenoot van de Duitser? Kersvers Audi-kopstuk Mattia Binotto is nog altijd bezig met het vinden van de juiste tweede coureur, maar heeft nog niet bepaald welk type coureur hij zou willen.

Théo Pourchaire heeft F1 nog niet opgegeven: "Ik verdien een kans"

zaterdag, 7 september, 2024

Théo Pourchaire werd in 2023 kampioen in de Formule 2, maar de Sauber-junior heeft nog geen kans gekregen in de koningsklasse van de autosport. De Fransman hoopt, ondanks wat uitstapjes naar allerlei andere raceklassen, dat hij de kans in de Formule 1 ooit nog gaat krijgen.

Lowe heeft torenhoge verwachtingen van aanstaande Hamilton-transfer

zaterdag, 7 september, 2024

Lewis Hamilton is bezig met zijn laatste periode in dienst van het team van Mercedes. Na dit seizoen stapt hij over naar Ferrari, en dat wordt gezien als één van de grootste transfers van de eeuw. Volgens Paddy Lowe kan dit voor extra motivatie bij Ferrari gaan zorgen.

Jordan brandt Mercedes af: "Boeit me niet hoe snel Kimi is"

zaterdag, 7 september, 2024

Het team van Mercedes presenteerde vorige week in Monza Andrea Kimi Antonelli als hun racecoureur voor 2025. Het is een dappere keuze, want Antonelli is nog maar 18 jaar oud. Eddie Jordan blijft erbij dat Mercedes hier een compleet verkeerde keuze heeft gemaakt.

Perez vol verbazing: "Nu heeft Max dezelfde problemen als ik"

zaterdag, 7 september, 2024

De problemen bij het team van Red Bull Racing zijn momenteel zeer groot. Ze zijn ingehaald door de concurrerende teams en zelfs de wereldtitels lijken nu in gevaar te komen. Sergio Perez heeft het gevoel dat hij al veel langer rondrijdt met deze problemen van Red Bull.

McLaren laat veelbesproken Bortoleto eerste F1-test afwerken

zaterdag, 7 september, 2024

Gabriel Bortoleto heeft zijn eerste meters in een Formule 1-wagen gereden. Het Braziliaanse talent werkte gisteren een speciale testdag af voor het team van McLaren op de Red Bull Ring. De timing van de testdag is opvallend, aangezien hij wordt gelinkt aan een Formule 1-zitje voor 2025.

Webber verrast door Red Bull-terugval: "Max heeft het team gedragen"

zaterdag, 7 september, 2024

De tegenvallende prestaties van Red Bull zijn het gesprek van de dag in de Formule 1. Veel mensen zijn verrast door de plotselinge terugval van de Oostenrijkse renstal. Ook Mark Webber stelt dat hij dit niet aan heeft zien komen, maar hij is wel lovend over Max Verstappen.