Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Archive for augustus 19th, 2024

‘Perez krijgt tijdelijk nieuwe race-engineer’

maandag, 19 augustus, 2024

Aankomend weekend gaat in Zandvoort de tweede seizoenshelft van start. Op het circuit in de Noord-Hollandse duinen gaat Sergio Perez op jacht naar een goed resultaat. Hij zal dat waarschijnlijk wel gaan doen met een andere race-engineer dan normaal.

Zelfkritische Newey was enorm nerveus bij onthulling RB17

maandag, 19 augustus, 2024

Red Bull onthulde vorige maand hun eerste Hypercar. Tijdens het Goodwood Festival of Speed trok het team het doek van de RB17. Adrian Newey stond aan de wieg van de wagen, en hij stelt dat hij best nerveus was toen de auto voor het eerst aan de buitenwereld werd getoond.

Mercedes ziet betere correlatie tussen windtunnel en simulaties

maandag, 19 augustus, 2024

Het team van Mercedes sloot de eerste seizoenshelft af met een zege in België. Ze reizen met een goed gevoel af naar Zandvoort, en ze hebben hun wagen aan de praat gekregen. Volgens Andrew Shovlin komt dat ook door een betere correlatie tussen de cijfers uit de windtunnel en de simulaties.

Hülkenberg kijkt uit naar Zandvoort: "Speciale race voor mij"

maandag, 19 augustus, 2024

Aankomend weekend gaat het Formule 1-seizoen verder met de Nederlandse Grand Prix op het circuit van Zandvoort. Het belooft een groot feest te worden, en veel coureurs hebben er zin in. Dat geldt ook voor Nico Hülkenberg, en voor hem wordt het een bijzonder weekend.

VeeKay trots op toptienfinish: "Knettergekke race"

maandag, 19 augustus, 2024

Afgelopen weekend ging het IndyCar-seizoen weer verder met de race op de oval van Gateway. Nederlander Rinus 'VeeKay' van Kalmthout reed een goede race, en dat leverde hem een plekje in de top tien op. Daar was de Nederlandse Ed Carpenter-coureur heel tevreden mee.

Voorbereidingen in Zandvoort in volle gang

maandag, 19 augustus, 2024

Aankomend weekend gaat het Formule 1-seizoen weer verder met de Nederlandse Grand Prix. Op het circuit van Zandvoort wordt de tweede seizoenshelft afgetrapt en de verwachtingen zijn hoog. Op het circuit worden de laatste voorbereidingen getroffen op het raceweekend.

FIA verbiedt asymmetrisch remmen

maandag, 19 augustus, 2024

Aankomend weekend gaat op het circuit van Zandvoort het Formule 1-seizoen weer verder. In Nederland wordt de tweede seizoenshelft afgetrapt, en de FIA heeft de regels aangepast voor de rest van het jaar. Ze hebben het reglement aangepast om een einde te maken aan systemen voor asymmetrisch remmen.

Hamilton weet wanneer hij stopt: "Als ik me niet goed genoeg voel"

maandag, 19 augustus, 2024

Lewis Hamilton rijdt al sinds 2007 in de Formule 1. De Britse coureur rijdt vanaf volgend jaar voor Ferrari, en hij denkt nog niet aan een pensioen. Hij geeft echter aan dat hij precies weet op welk moment hij wel aan stoppen zal gaan denken, hij wil scherp blijven.

Newey trots op ‘toegankelijke’ hypercar RB17

maandag, 19 augustus, 2024

Het team van Red Bull Racing houdt zich bezig met meer zaken dan alleen de Formule 1. Vorige maand onthulde Red Bull hun eerste Hypercar: de RB17. Volgens Adrian Newey moet de wagen toegankelijk zijn voor coureurs met relatief weinig ervaring in de autosport.

Jos Verstappen heeft geen zin in Le Mans-comeback

maandag, 19 augustus, 2024

Het is geen geheim dat Max Verstappen in de toekomst graag wil deelnemen aan de 24 uur van Le Mans. Hij droomt ervan om dat samen te doen met zijn vader Jos Verstappen. Verstappen senior lijkt daar echter iets minder zin in te hebben, en hij focust zich vooral op rally's.