Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Archive for juli 30th, 2024

Marko vindt Piastri mentaal sterkste McLaren-coureur

dinsdag, 30 juli, 2024

Het team van Red Bull Racing krijgt momenteel stevige concurrentie van McLaren. De Britse renstal is op veel circuits zelfs sneller en ze dagen Red Bull nu uit in het constructeurskampioenschap. Lando Norris wil Max Verstappen uitdagen, maar volgens Helmut Marko is Oscar Piastri mentaal sterker.

Verstappen ergert zich aan Lambiase-verhalen: "Overdreven"

dinsdag, 30 juli, 2024

Max Verstappen heeft een lastige eerste helft van het seizoen achter de rug. De Nederlander voert nog steeds het wereldkampioenschap aan, maar Red Bull heeft het lastig. Verstappen aast op verbeteringen, en hij stelt dat alle verhalen over zijn 'ruzie' met Gianpiero Lambiase nogal overdreven zijn.

Norris baalt: "Maak te veel domme fouten"

dinsdag, 30 juli, 2024

Lando Norris hoopte in België in te lopen op Max Verstappen in het wereldkampioenschap. De missie van Norris mislukte, want Verstappen kwam voor hem over de streep. Het zorgde voor flinke teleurstelling bij Norris die stelde dat hij zelf een fout had gemaakt.

Column: Niet vergeten

dinsdag, 30 juli, 2024

Tijdens het raceweekend in Spa-Francorchamps gingen mijn gedachten ook uit naar Dilano van 't Hoff. die op 18-jarige leeftijd na een freaking incident bij Eau Rouge om het leven kwam op 1 juli 2023. Een jonge gast met een droom, de toekomst voor zich, waar het glas half vol van was. En dan in één klap alles in een keer weggevaagd [...]

Vowles sprak al eind 2023 met Sainz

dinsdag, 30 juli, 2024

Het team van Williams maakte maandag bekend dat ze Carlos Sainz hebben aangetrokken. De Spanjaard gaat vanaf volgend jaar voor Williams rijden, en het is een opvallende move. James Vowles legt uit sinds wanneer hij in gesprek was met de entourage van Sainz.

Coulthard opent Jack’s Racing Day met demorun in Assen

dinsdag, 30 juli, 2024

De Formule 1 reed afgelopen weekend in België de laatste race voor de zomerstop. Dat betekent echter niet dat er de komende weken weinig Formule 1-spektakel is. Red Bull stuurt David Coulthard deze week naar Nederland voor een demorun in het centrum van Assen.

‘Red Bull neemt besluit over Ricciardo en stuurt hem niet weg’

dinsdag, 30 juli, 2024

Red Bull heeft deze week een aantal belangrijke knopen voor de tweede seizoenshelft doorgehakt. Gisteravond werd al duidelijk dat ze Sergio Perez niet wegsturen bij Red Bull Racing, en nu hebben ze ook een besluit genomen over Daniel Ricciardo. Ook hij zal niet vertrekken.

‘Dutch GP blijft toch op kalender, gaat rouleren met België’

dinsdag, 30 juli, 2024

In de afgelopen dagen ging het veelvuldig over de toekomst van de Dutch Grand Prix. Het contract loopt volgend jaar, en circuitdirecteur Robert van Overdijk zag het negatief in. Wel zal Zandvoort dan gaan rouleren met de Belgische Grand Prix op het circuit van Spa-Francorchamps.

Rosberg acht kans groot dat Verstappen overstapt naar Mercedes

dinsdag, 30 juli, 2024

Max Verstappen beschikt nog over een langlopend contract bij Red Bull Racing, maar hij wordt ook al het hele jaar in verband gebracht met Mercedes. De kans dat hij daadwerkelijk gaat overstappen is klein, maar Nico Rosberg denkt daar anders over. De Duitser ziet het wel gebeuren.

Marko nuanceert simraceverbod Verstappen: "Sterke aanbeveling"

dinsdag, 30 juli, 2024

In de afgelopen weken ging het veelvuldig over het simracegedrag van Max Verstappen. In Hongarije nam hij tot diep in de nacht deel aan een simrace, waarna Helmut Marko stelde dat ze hadden afgesproken dat dit niet meer gaat gebeuren. Verstappen ontkende dat en Marko nuanceert het nu.