Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Archive for juli 23rd, 2024

F1 Commission zet definitief streep door nieuw puntensysteem

dinsdag, 23 juli, 2024

Er is een einde gekomen aan de discussies over het puntensysteem in de Formule 1. In de afgelopen maanden ging het veelvuldig over het uitbreiden van het aantal coureurs dat punten kan scoren. Deze plannen zijn nu definitief van tafel, zo werd vanavond bekend gemaakt.

Rosberg wijst naar simracende Verstappen: "Beetje teleurstellend"

dinsdag, 23 juli, 2024

Max Verstappen beleefde in Hongarije een tegenvallend weekend. Hij kende een frustrerende race, maar hij kon nog wel even stoom afblazen tijdens een simrace. Dat leverde hem ook veel kritiek op, Nico Rosberg is bijvoorbeeld van mening dat dit niet heel erg professioneel was.

Marko staat achter Verstappen: "Hij is de beste coureur"

dinsdag, 23 juli, 2024

Max Verstappen beleeft momenteel een frustrerende periode in het Formule 1-seizoen. De Nederlander ziet dat Red Bull niet langer de beste renstal is in de sport. Helmut Marko heeft nog altijd heel erg veel vertrouwen in Verstappen en hij stelt dat het belangrijk is om hem weer een goed gevoel te geven.

‘Renault start intern onderzoek naar toekomst F1-motorproject’

dinsdag, 23 juli, 2024

Het begint er steeds meer op te lijken dat Renault gaat stoppen met hun motorenproject. In de afgelopen weken gingen er immers veel geruchten rond over een mogelijk vertrek van Renault als motorleverancier. Het lijkt er sterk op dat Renault nu een intern onderzoek is gestart naar de toekomst van de motorenfabriek.

Vandoorne gaat bandentest afwerken voor Aston Martin

dinsdag, 23 juli, 2024

Aankomend weekend staat in België de laatste race voor de zomerstop op het programma. Op het circuit van Spa-Francorchamps zal er weer een strijd losbarsten, maar een aantal teams hebben daarna nog geen vakantie. Aston Martin neemt deel aan een bandentest en ze zullen Stoffel Vandoorne inzetten.

VCARB onthult enorme impact van crash Tsunoda

dinsdag, 23 juli, 2024

Yuki Tsunoda kende een weekend met twee gezichten in Hongarije. Hij had een keiharde crash in de kwalificatie, maar hij pakte in de Grand Prix wel gewoon broodnodige WK-punten. Zijn werkgever Visa Cash App RB onthult nu de impact van de crash van Tsunoda.

Officieel: Binotto gaat Formule 1-project Audi leiden

dinsdag, 23 juli, 2024

Het Audi-project heeft een enorme stap gezet. De Duitse fabrikant betreedt de Formule 1 in 2026 en ze zijn momenteel hard bezig met de voorbereidingen. Vandaag hebben ze bekend gemaakt dat Mattia Binotto is aangesteld om het project te gaan leiden.

Osaka zet nieuwe stap richting organiseren Grand Prix

dinsdag, 23 juli, 2024

Er is nog altijd veel interesse in het organiseren van een Grand Prix. Veel steden, landen en circuits azen op een plekje op de Formule 1-kalender. In Osaka zijn de ambities nog altijd heel erg hoog, en ze hebben daar nu een extra stap gezet in de richting van het organiseren van een race.

Piastri weigerde shoey: "Denk na over iets nieuws"

dinsdag, 23 juli, 2024

Oscar Piastri won afgelopen weekend in Hongarije zijn eerste Grand Prix. Hij vierde zijn zege op een koele manier, hij leek amper geëmotioneerd te zijn. Piastri deed ook geen traditionele Australische shoey, en na afloop legde hij met een lach uit waarom hij dat niet deed.

Horner wijst naar Mercedes na kinderachtig-uitspraak Lambiase

dinsdag, 23 juli, 2024

Max Verstappen en zijn race-engineer Gianpiero Lambiase stonden afgelopen weekend in de spotlight. Tijdens de Hongaarse Grand Prix waren de twee voortdurend aan het kibbelen. Na Verstappens incident met Lewis Hamilton nam Lambiase het woord 'kinderachtig' in de mond, volgens Christian Horner duidde die term niet op Verstappen.