Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Antonelli: ”Ik ga niet altijd goed met druk om”

Het duurde even, maar Andrea Kimi Antonelli heeft dan uiteindelijk zijn eerste F2-zege binnen. Op een zeer listig en nat Silverstone maakt de potentiële vervanger van Lewis Hamilton bij Mercedes indruk in de regen. ''Er valt een last van mijn schouders'', zei de coureur uit Bologna opgelucht tijdens de persconferentie. Op de 17-jarige pupil van Mercedes-baas Toto Wolff zijn alle ogen gericht door zijn sensationele overstap naar de Formule 2 en zijn eerder behaalde titels. Dat schept hoge verwachtingen mee.

Hoewel Wolff zegt dat zijn Mercedes-junior goed met de aandacht en druk om kan gaan, was dat volgens Antonelli zelf niet altijd het geval. ''Ik kan zeggen dat ik niet altijd even goed met de druk omga'', zei hij openhartig. ''Dit seizoen is er om eerlijk te zijn, ontzettend veel druk'', doelt de Italiaan waarschijnlijk op de geruchten en verhalen over hem.

In de F4 en FRECA won Antonelli relatief makkelijk als debutant deze kampioenschappen. De Mercedes-junior maakte vooral indruk in het najaar van 2023 op Zandvoort. In wisselende omstandigheden declasseerde hij het veld. Een bijna-kopie met de F2-sprintrace van afgelopen zaterdag waar de Italiaan gemakkelijk een grote voorsprong opbouwde. ''In deze race ben ik best goed met de druk omgegaan”, vervolgt Antonelli over de natte sprintrace op Silverstone.

Your email is never shared.
Required fields are marked *




*