Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Archive for juli 6th, 2024

Leclerc: "Ik heb mijzelf opgeofferd voor de toekomst van het team"

zaterdag, 6 juli, 2024

Charles Leclerc heeft toegegeven dat hij de prijs heeft betaald voor de experimenten die Ferrari heeft uitgevoerd tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië, toen hij door het ijs zakte en niet door Q2 heen kwam.

Horner reageert op ‘brutale vraag’ over contract Perez

zaterdag, 6 juli, 2024

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft gereageerd op de vragen die hij krijgt nadat Sergio Perez wederom een kwalificatiedrama achter zijn naam heeft staan. Voormalig F1-coureur Martin Brundle vroeg namens Sky Sports of Horner liever had gewild dat Perez nog niet bij had getekend.

Sprintrace: Antonelli imponeert in regen en wint op Silverstone

zaterdag, 6 juli, 2024

Andrea Kimi Antonelli heeft de sprintrace op Silverstone op zijn naam geschreven. De Italiaan deed dat op overtuigende wijze in listige en vooral natte omstandigheden. De wedstrijd werd meerdere malen onderbroken door een rode vlag, meerdere Safety Cars en Virtual Safety Cars. De titelkandidaten Paul Aron en Isack Hadjar kenden een slechte middag. Beiden kwamen [...]

Ricciardo suggereert stoeltje Perez over te nemen

zaterdag, 6 juli, 2024

Daniel Ricciardo sloot niet uit dat hij stoeltjes gaat wisselen met Sergio Perez, nadat de Red Bull Racing-coureur opnieuw een dramatische kwalificatie kende. Alle hoop die de Mexicaan had om zijn slechte vorm achter zich te laten, werd niet verholpen in Q1 van de Grand Prix van Groot-Brittannië toen Perez in de grindbak spinde en [...]

Hamilton: "Ongelooflijke prestatie van het team en ik bedank alle fans"

zaterdag, 6 juli, 2024

Lewis Hamilton benadrukte dat noch hij, noch het team had verwacht dat Mercedes zondag tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië op Silverstone op de eerste rij zou staan. Hamilton miste de pole position met slechts 0.171 van George Russell dankzij het feit dat zijn teamgenoot de ronde net na Hamilton afmaakte en het beste uit [...]

Wolff: "Pole position hadden we niet verwacht, maar kijk naar McLaren"

zaterdag, 6 juli, 2024

Net als McLaren zit ook Mercedes de laatste paar races flink in de lift. Hoewel George Russell vorige week onverwachts de Grand Prix van Oostenrijk won doordat Verstappen en Norris op elkaar botsten en de Brit kon winnen, pakte hij vandaag de pole position.

Verstappen had schade: "Gaten in de vloer zorgde voor 1 seconde tijdverlies"

zaterdag, 6 juli, 2024

Dat Max Verstappen als vierde wist te kwalificeren is een wonder, zo stelde Red Bull-teambaas Christian Horner. De vloer van de RB20 was beschadigd geraakt toen de Nederlander een uitstapje maakte in Copse en daardoor door de grindbak moest rijden.

Wederom drama bij Perez: "Ik werd passagier in mijn eigen auto"

zaterdag, 6 juli, 2024

De kwalificatie van Sergio Perez is er opnieuw eentje om snel te vergeten. De Mexicaan kreeg het niet voor elkaar om Q1 door te komen, nadat hij op slicks in de grindbak spinde. P19 is de startplek waar hij morgen in zijn Red Bull zal moeten beginnen.

Russell dolblij met pole: "Aan het begin van dit seizoen niet durven dromen!"

zaterdag, 6 juli, 2024

De grote man tijdens de Britse Grand Prix is George Russell. Het talent van Mercedes dat het team in de toekomst moet gaan dragen als Hamilton volgend jaar weg is, reed vandaag de pole position tijdens zijn thuisrace en pakte samen met Hamilton – die tweede start, een 1-2 voor het Duitse team op Silverstone.

Uitslag kwalificatie GP van Groot Brittannië: Topdag voor Mercedes met 1-2 voor Russell en Hamilton

zaterdag, 6 juli, 2024

George Russell heeft de pole position voor zijn thuisrace weten te pakken. In zijn Mercedes verschalkte hij teamgenoot Lewis Hamilton, die aanvankelijk de pole reed in de laatste seconden van Q3. Het is voor de Engelsen sowieso een dag om nooit meer te vergeten aangezien Lando Norris op P3 zal starten.