Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Archive for juni 29th, 2024

Dit gebeurde er in de F2 en F3 op zaterdag

zaterdag, 29 juni, 2024

In het voorprogramma van de Formule 1 in Oostenrijk kwamen ook de Formule 2 en Formule 3 in actie. GPToday.net blikt terug op beide sprintraces waar track limits het spektakel niet beïnvloedde. Mede dankzij wat korte strookjes grindbak aan de buitenkant van meerdere bochten. 

Tsunoda ontvangt reusachtige boete voor ongepast taalgebruik

zaterdag, 29 juni, 2024

Yuki Tsunoda is zwaar bestraft voor het schelden over de boordradio in de kwalificatie in Oostenrijk. De Japanse VCARB-coureur noemde tijdens de sessie andere coureurs 'retarded' en dat kon volgens de FIA niet door de beugel. Ze hebben hem een grote boete gegeven.

Protest McLaren afgewezen, uitslag kwalificatie staat vast

zaterdag, 29 juni, 2024

Het team van McLaren heeft geen gelijk gekregen in hun protest tegen de uitslag van de kwalificatie in Oostenrijk. Ze waren in beroep gegaan aangezien ze het niet eens waren met het overschrijden van de Track Limits door Oscar Piastri. De stewards zijn echter niet meegegaan in dit protest.

Perez komt met verklaring na tegenvallende kwalificatie

zaterdag, 29 juni, 2024

In tegenstelling tot zijn Red Bull Racing-teamgenoot Max Verstappen, kende Sergio Perez geen goede kwalificatie in Oostenrijk. De Mexicaan had het moeilijk en hij kwam niet verder dan de achtste tijd. Perez wist na afloop precies wat de aanleiding was van zijn tegenvallende sessie.

Marko looft Verstappen: "Demonstratie van machtsvertoon"

zaterdag, 29 juni, 2024

Max Verstappen pakte vandaag in Oostenrijk met speels gemak de pole position. De Nederlandse Red Bull-coureur was bijna een halve seconde sneller dan zijn concurrenten, en dat had niemand verwacht. Helmut Marko zag dat niet aankomen, en hij looft zijn stercoureur.

Scheldende Tsunoda moet zich melden bij stewards

zaterdag, 29 juni, 2024

De stewards hebben het vandaag heel erg druk. Ze moeten nog meerdere zaken onderzoeken, waaronder het protest van McLaren. Ook Yuki Tsunoda mag zich melden, zo hebben de stewards zojuist besloten. Hij mag zich melden voor zijn taalgebruik tijdens de kwalificatie.

Verstappen ontloopt straf en behoudt pole position

zaterdag, 29 juni, 2024

Max Verstappen start de Oostenrijkse Grand Prix morgen gewoon vanaf de pole position. De stewards onderzochten een moment van Verstappen in de pitlane tijdens de kwalificatie, maar ze hebben geen straf uitgedeeld. Verstappen heeft niets fout gedaan volgens de stewards.

McLaren oneens met track limits-straf Piastri en gaat in protest

zaterdag, 29 juni, 2024

Oscar Piastri verloor vandaag zijn derde tijd in de kwalificatie, omdat hij de track limits had overschreden. Het was een opvallend moment, en na afloop was er veel twijfel bij McLaren. Ze zijn dan ook in protest gegaan tegen de uitslag van de kwalificatie, omdat ze het niet eens zijn met de beslissing.

Piastri reageert op track limits: "Beschamend"

zaterdag, 29 juni, 2024

Oscar Piastri leek de derde tijd te hebben genoteerd in de kwalificatie in Oostenrijk. De Australische McLaren-coureur verloor zijn tijd echter, omdat hij de track limits had overschreden. Hij moest genoegen nemen met de zevende tijd, en hij was nogal duidelijk over de zaak.

Verstappen onthult oorzaak geweldige kwalificatie

zaterdag, 29 juni, 2024

Max Verstappen kende vandaag een goede kwalificatie in Oostenrijk. De Nederlandse Red Bull-coureur was oppermachtig en hij was veel sneller dan de rest. Hij liet na afloop weten wat de oorzaak was van zijn extreem dominante optreden in deze kwalificatiesessie.