Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Dit gebeurde er in de F2 en F3 op de zondag

Behalve het F1-spektakel was er in Barcelona nog veel meer autosport te beleven met de Formule 2 en Formule 3. GPToday.net zet in een resumé de belangrijkste punten op een rij.

Amerikaans 'feestje' in F2
De 'Europese' Formule 2 kreeg na het vallen van de vlag een Amerikaans feestje voorgeschoteld. Jak Crawford reed een dijk van een wedstrijd en veroverde voor het eerst een zege in een hoofdrace. Niet zijn eerste overwinning in de opstapklasse, want in 2023 pakte de DAMS-rijder al eens een sprintzege op de Red Bull Ring. Crawford profiteerde van een slippertje van kampioenschapsleider Paul Aron door het grind in de allerlaatste bocht. De debutant uit Estland was tot dusver foutloos dit seizoen, pakte het ene podium naar de ander. De ex-Mercedes-junior reed comfortabel aan kop, maar kon dus zijn allereerste overwinning op zijn buik schrijven na het grind happen. De Hitech Pulse-Eight-rijder werd uiteindelijk vierde. Toch kan Aron tevreden terug kijken. Het 20-jarige talent liep uit in het gevecht om de titel op naaste belager Isack Hadjar. 

Een ander groot talent, Andrea Kimi Antonelli, kent vooralsnog een lastig en wisselvallig F2-seizoen. Bij de formatielap ging het meteen al mis. De auto startte niet en moest teruggeduwd worden naar de pits. Met als gevolg: een pitlane-start. Vanaf P22 waren punten een utopie. Uiteindelijk werd de PREMA-coureur nog twaalfde door een alternatieve strategie. Enig lichtpuntje was dat de Italiaan alsnog voor teamgenoot Oliver Bearman eindigde die als vijftiende begon. De Brit won in 2023 voor hetzelfde team nog de hoofdrace. De twee talenten hebben vooral moeite op de harde, witte band dat zorgt voor balansproblemen. Hun werkgever PREMA lijkt dus de nieuwe generatie F2-wagens nog niet helemaal te begrijpen. Nul overwinningen, nul podia, een poleposition en wat snelste rondes. Het Italiaanse topteam moet aan de bak.

Your email is never shared.
Required fields are marked *




*