Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Preview 92ste Le Mans: Nederlanders op jacht naar eeuwige roem

Andre Lagache en Rene Leonard waren meer dan 100 jaar geleden de allereerste winnaars van de Grand Prix d'Endurance de 24 Heures. Vandaag begint de 92ste editie van deze fameuze endurancewedstrijd op Circuit de la Sarthe en het belooft opnieuw een speciale editie te worden met een deelnemersveld om van te watertanden. GPToday.net blikt vooruit op dit racespektakel die zaterdagmiddag begint om 16:00 uur Nederlandse tijd.

Hyper Hyper! 

Met de intrede van vele fabrikanten in de Hypercars is de strijd om de overwinning reuze interessant. Namen om van te smullen. Porsche, Ferrari, Cadillac, BMW, Peugeot, Toyota, Lamborghini en Alpine, die terug is na een tussenpauze van een jaar. In 2023 ging Ferrari met de winst aan de haal. Voor de intrede van de hypercars was Toyota de dominante factor bij gebrek aan echte concurrentie.

BoP

Balance of Performance is om het speelveld eerlijker te maken tussen de Hypercars (Le Mans Hyper en Le Mans Hyper Daytona). Er wordt gekeken naar gewicht en vermogen. Opvallend is dat de meeste fabrikanten zijn 'afgevallen' in vergelijking met 2023. Alpine, Peugeot en BMW hebben wel wat 'vetrandjes' erbij gekregen door een toevoeging van extra gewicht. Bijna elke Hypercar moet wat aan snelheid inleveren ten opzichte van vorig jaar. Ferrari verliest het meest met 1.7%.

Your email is never shared.
Required fields are marked *




*