Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Archive for juni 14th, 2024

Kunst op Le Mans: de Art Car van BMW

vrijdag, 14 juni, 2024

Morgen gaat op het Circuit de la Sarthe in Frankrijk de iconische 24 uur van Le Mans van start. Op de startlijst staan veel opvallende en kleurrijke deelnemers. BMW neemt voor het eerst sinds jaren weer deel aan de topklasse, en ze verschijnen aan de start met twee indrukwekkende Hypercars. De wagen met startnummer 20 [...]

Horner waarschuwt Ricciardo: "Hij moet hard gaan werken"

vrijdag, 14 juni, 2024

Vorige week werd duidelijk dat Daniel Ricciardo volgend jaar geen promotie zal maken naar Red Bull Racing. De Oostenrijkse renstal verlengde het contract van Sergio Perez. Volgens Christian Horner heeft Ricciardo simpelweg niet goed genoeg gepresteerd, en moet hij ook blijven presteren voor zijn VCARB-zitje.

Leclerc verwacht Red Bull-dominantie in Spanje

vrijdag, 14 juni, 2024

Het team van Red Bull Racing heeft een aantal zware raceweekenden achter de rug. De Oostenrijkse renstal moest vol de strijd aangaan met de concurrentie, en ze leunden om de stuurmanskunsten van Max Verstappen. Charles Leclerc gaat ervan uit dat Red Bull gewoon weer zal domineren in Barcelona.

Albon baalt van veel te zware Williams-bolide

vrijdag, 14 juni, 2024

Het team van Williams heeft een redelijk teleurstellende start van het seizoen achter de rug. Ze barsten van de ambitie, maar tot nu toe hebben ze slechts één keer punten gescoord. Alexander Albon baalt daarvan, en hij stelt dat hij op zijn tong moest bijten omdat zijn auto veel te zwaar is.

Le Mans valt in 2025 samen met Formule 1 en IndyCar

vrijdag, 14 juni, 2024

Dit weekend wordt de iconische 24 uur van Le Mans verreden. De race is onderdeel van het World Endurance Championship, en men heeft de kalender voor 2025 bekend gemaakt. Dit zorgt voor weinig lachende gezichten, want Le Mans valt dan samen met de Canadese Grand Prix een de IndyCar.

Goed nieuws voor Antonelli: FIA past leeftijdsregels superlicentie aan

vrijdag, 14 juni, 2024

Autosportfederatie FIA heeft een opvallende wijziging doorgevoerd aan de International Sporting Code. De regels rondom het behalen van een superlicentie zijn versoepeld, en dit kan positief uitpakken voor Andrea Kimi Antonelli. Door de regelwijziging zou hij in principe nu al in aanmerking kunnen komen voor een superlicentie.

Wolff weigert aanpassingen motorregels: "Gepasseerd station"

vrijdag, 14 juni, 2024

Autosportfederatie FIA presenteerde vorige week de nieuwe regels voor 2026. De FIA gaf aan dat er mogelijk nog een aantal zaken worden aangepast, en daarbij wijzen ze ook naar de motorregels. Toto Wolff vindt dat echter niet nodig en hij stelt dat het een gepasseerd station is.

‘Red Bull vraagt FIA naar Mercedes-voorvleugel te kijken’

vrijdag, 14 juni, 2024

Het team van Red Bull Racing heeft een aantal zware races achter de rug. Ze zagen de concurrentie naderen, en in Canada kon ook Mercedes meestrijden. De Duitse renstal reed daar met een nieuwe voorvleugel, en Red Bull lijkt zich daar zorgen over te maken. Ze zijn mogelijk zelfs naar de FIA gestapt.

Jos Verstappen bestuurt Red Bull-bolide tijdens demorun in Oostenrijk

vrijdag, 14 juni, 2024

Over drie weken staat de Oostenrijkse Grand Prix weer op het programma. De race op de Red Bull Ring is enorm populair onder de fans, en de organisatie heeft weer iets speciaals bedacht. Ze hebben aangekondigd dat Jos Verstappen een demorun zal gaan verzorgen in een Red Bull-bolide.

Steiner stelt dat hij Perez naar Haas probeerde te halen

vrijdag, 14 juni, 2024

Sergio Perez verlengde vorige week zijn contract bij het team van Red Bull Racing. Het nieuws kwam niet als een verrassing, maar de prestaties van Perez vallen momenteel wel tegen. Günther Steiner stelt dat Max Verstappen misschien een rol heeft gespeeld bij de contractverlenging, en dat hij gesprekken voerde om Perez naar Haas te halen.