Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Sprintrace: ‘Slapende’ León wint alsnog door tijdstraf Goethe

De sprintrace in de Formule 3 was een prooi voor Van Amersfoort Racing-coureur Noel León. De Mexicaan werd als tweede afgevlagd nadat hij zat te slapen na de Virtual Safety Car in de laatste ronde waardoor Oliver Goethe voorbij kon steken. Toch kon de Van Amersfoort Racing-coureur alsnog op het hoogste treetje staan op het podium nadat Goethe een straf kreeg. Tim Tramnitz complementeerde het podium, waardoor een ander Nederlands team MP Motorsport ook met eremetaal er vandoor ging. Laurens van Hoepen werd zevende en pakte waardevolle punten. 

Stzuka startte van pole, maar moest de kop snel afstaan aan Leon en verloor daarna nog meer posities aan Trammitz en Goethe . De Nederlandse troef Van Hoepen begon op P5, echter verloor ook plaatsen. De wedstrijd werd meteen onderbroken door een stilstaande Boya. De eerste onderbreking zorgde voor een kettingreactie van meer neutralisaties. In ronde vijf, ronde zeven en acht moest de Safety Car uitrukken.

Vanaf ronde elf probeerde het F3-veld het opnieuw. In de tussentijd pakte Goethe P2 af van Trammitz. Maar weer hebben de rijders niet lang kunnen genieten van het racen, want in ronde 13 moest voor de vijfde keer de Safety Car de baan op. Enkele ronden later ging het gas er weer op en werd er flink gevochten om posities. Echter, het ging voor de zoveelste keer mis en in de absolute slotfase. De VSC werd geactiveerd.

Your email is never shared.
Required fields are marked *




*