Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Archive for mei 13th, 2024

Newey spreekt Horner tegen: "Geniet van nieuwe regels"

maandag, 13 mei, 2024

Eerder deze maand werd duidelijk dat Adrian Newey het team van Red Bull Racing gaat verlaten. De Brit was één van de hoofdrolspelers bij de successen van Red Bull. Christian Horner stelde eerder dat Newey een hekel heeft aan regelwijzigingen, maar dat spreekt de ontwerper nu tegen.

Marko onder de indruk van prestaties Tsunoda

maandag, 13 mei, 2024

Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft wisselende gevoelens over de coureurs bij zusterteam Visa Cash App RB. Daniel Ricciardo komt nog niet goed voor de dag, terwijl Yuki Tsunoda steeds stabieler presteert. Marko is dan ook heel erg te spreken over de Japanse coureur.

Viaplay trekt miljoenenpubliek met Miami-uitzending

maandag, 13 mei, 2024

Sinds een aantal weken zijn een aantal Formule 1-sessies in Nederland weer te zien op het open net. Viaplay sloot een deal met Talpa, waardoor SBS9 tegenwoordig door het leven gaat als Viaplay TV. De sprintrace in Miami was te zien op het open net, en dat trok een miljoenenpubliek. Tot en met 2021 was [...]

Ferrari kaapt twee kopstukken weg bij Mercedes

maandag, 13 mei, 2024

Het team van Ferrari heeft een flinke slag geslagen. De Italiaanse renstal heeft namelijk twee belangrijke namen weggekaapt bij het team van Mercedes. Het gaat hier om Loïc Serra en Jerome d'Ambrosio. Beide mannen krijgen een belangrijke functie binnen Ferrari, en ze gaan in oktober aan de slag. Serra en d'Ambrosio werden al geruime tijd [...]

Magnussen niet de enige coureur op rand van schorsing

maandag, 13 mei, 2024

Aankomend weekend staat de Grand Prix van Emilia-Romagna op het programma. Op het circuit van Imola rijden de coureurs hun eerste Europese rondjes van het jaar. Kevin Magnussen moet oppassen, want hij staat op de drempel van een schorsing. Hij is echter niet de enige coureur die moet opletten.

VCARB gaat rijden met gerecyclede onderdelen

maandag, 13 mei, 2024

Alle Formule 1-teams doen er alles aan om zo groen mogelijk te werk te gaan. Bij het team van Visa Cash App RB zetten ze nu een nieuwe stap, want ze gaan onderdelen recyclen. De Italiaanse renstal gaat deze tactiek toepassen vanaf het raceweekend in Imola.

Haas sleept Steiner voor de rechter

maandag, 13 mei, 2024

Begin dit jaar vertrok Günther Steiner als teambaas van Haas. De Italiaan kreeg geen nieuw contract, en inmiddels lijkt het er op dat Haas en Steiner niet meer door één deur kunnen gaan. Haas klaagt nu Steiner aan vanwege zijn vorig jaar verschenen boek.

Marko denkt dat Norris groter gevaar is geworden

maandag, 13 mei, 2024

Het team van Red Bull Racing werd anderhalve week geleden in Miami verslagen door Lando Norris. De McLaren-coureur wist Max Verstappen achter zich te houden, en dat zagen niet veel mensen aankomen. Helmut Marko maakt zich geen zorgen, maar hij denkt wel dat Norris een groter gevaar kan gaan vormen.

Russell denkt aan agressievere regels om Red Bull af te remmen

maandag, 13 mei, 2024

Het team van Red Bull Racing is ook dit jaar dominant in de Formule 1. Max Verstappen wist al vier races te winnen, en hij gaat ruim aan de leiding in het wereldkampioenschap. George Russell baalt van zijn achterstand op Red Bull, en hij vraagt zich af of de regels niets iets agressiever moeten worden.

Ralf Schumacher ziet geen Mercedes-stress bij Verstappen

maandag, 13 mei, 2024

Max Verstappen werd in de afgelopen maanden meerdere keren in verband gebracht met een overstap naar Mercedes. In de afgelopen weken was het stil op dit gebied, maar de geruchten zijn nog niet verdwenen. Volgens Ralf Schumacher zal Verstappen zich in ieder geval geen zorgen maken.