Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Archive for december 21st, 2023

Verstappen neemt risico: "Hopelijk breek ik mijn been niet!"

donderdag, 21 december, 2023

De meeste Formule 1-coureurs genieten momenteel van een welverdiende vakantie. Dat betekent dus ook dat ze zich bezig kunnen houden met andere zaken dan autoracen. Max Verstappen stapt weer in het vliegtuig en hij gaat een risicootje nemen. Hij gaat namelijk weer skiën en hij hoopt dat hij geen vervelend telefoontje hoeft te plegen.

Häkkinen verkiest Hamilton boven Verstappen in één scenario

donderdag, 21 december, 2023

Max Verstappen en Lewis Hamilton worden gezien als twee van de beste Formule 1-coureurs van het moment. De twee zijn elkaars tegenpolen en Verstappen is momenteel de regerend wereldkampioen. Mika Häkkinen zou Hamilton liever als zijn teamgenoot hebben dan Verstappen.

De Formule 1-coureurs van 2023: Daniel Ricciardo, de glimlach is terug

donderdag, 21 december, 2023

Het Formule 1-seizoen zit er alweer een aantal weken op. Terwijl het jaar op zijn einde loopt, zijn de teams allang bezig met het nieuwe seizoen. GPToday.net kijkt nog één keer naar de prestaties van de coureurs in 2023. Vandaag in deel zes: Daniel Ricciardo, de verrassende comeback kid.

Zo gaat Volkswagen met minder mensen sneller auto’s bouwen

donderdag, 21 december, 2023

Het was een schokkende en ook een zeldzaam eerlijke boodschap van Thomas Schäfer, CEO van Volkswagen. Als het merk zo doorgaat als nu, overleeft het niet. Nu heeft hij een actieplan bekendgemaakt om Volkswagen te redden.

FIA past regels omtrent rode vlaggen in kwalificaties aan

donderdag, 21 december, 2023

Autosportfederatie FIA gaat maatregelen nemen om onhandige situaties omtrent rode vlaggen te voorkomen. In de afgelopen jaren was er veel te doen om rode vlaggen in kwalificaties. De FIA heeft nu nieuwe regels ingevoerd, al gelden deze vooralsnog alleen in de Formule 2 en de Formule 3.

Domenicali zag ‘enorm positief’ seizoen ondanks Verstappen-overheersing

donderdag, 21 december, 2023

Het afgelopen Formule 1-seizoen was niet bepaald spannend. Max Verstappen heerste en niemand kon bij hem in de buurt komen. Toch was Formule 1-CEO Stefano Domenicali blij met het seizoen. Hij stelt zelfs dat de sport flink is gegroeid in het afgelopen jaar.

Broertje Leclerc vertrekt bij opleidingsploeg Ferrari

donderdag, 21 december, 2023

Vrijwel alle Formule 1-teams hebben vandaag de dag een eigen opleidingsploeg. Dit geldt ook voor het team van Ferrari en daar nemen ze de zaakjes zeer serieus. De Ferrari Driver Academy heeft de wijzingen voor het aankomende seizoen aangekondigd en er is geen plaat meer voor het broertje van Charles Leclerc. Ferrari heeft vandaag namelijk [...]

Managementbureau Alonso contracteert Nederlands talent

donderdag, 21 december, 2023

Fernando Alonso houdt zich bezig met veel meer zaken dan de Formule 1. De Spaanse tweevoudig wereldkampioen is bijvoorbeeld ook de medeoprichter van A14 Management waarmee hij jonge coureurs bijstaat. De Nederlander Niels Koolen is nu onderdeel geworden van deze groep. Dit betekent dus dat Koolen onder de vleugels van Alonso op jacht gaat naar [...]

Zieke monteurs bezorgden Red Bull kopzorgen in Mexico

donderdag, 21 december, 2023

Het afgelopen Formule 1-seizoen was zeer zwaar voor de teams en de coureurs. Er stonden zeer veel raceweekenden op de planning en het reisschema was moordend. Ook bij Red Bull Racing merkte men wat de gevolgen zijn van de overvolle agenda. In Mexico waren er zoveel werknemers ziek, dat het lange tijd onduidelijk was of er [...]

Jos Verstappen ziet Red Bull-transfer Hamilton wel zitten

donderdag, 21 december, 2023

Vlak voor het einde van het seizoen ging er een opvallend gerucht rond in de Formule 1. Volgens Christian Horner had de entourage van Lewis Hamilton namelijk geïnformeerd naar een Red Bull-zitje. Het verhaal werd al snel ontkend, maar Jos Verstappen vindt het wel een interessant plan voor de toekomst.