Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Archive for december 13th, 2023

Withete Wolff woest op FIA: "Dit was een persoonlijke aanval!"

woensdag, 13 december, 2023

Het onderzoek van de FIA naar Mercedes-teambaas Toto Wolff en zijn vrouw Susie zorgde vorige week voor veel ophef. De FIA stopte het onderzoek na een paar dagen, maar ze hadden wel veel schade aangericht. Wolff is woedend en hij stelt dat het ging om een persoonlijke aanval.

Domineerde Red Bull? "Hun voorsprong was helemaal niet zo groot"

woensdag, 13 december, 2023

Het team van Red Bull Racing had dit seizoen de touwtjes in handen in de Formule 1. De voorsprong op de concurrentie was zeer groot en de renstal wist slechts één Grand Prix niet te winnen. Jacques Villeneuve is echter van mening dat er helemaal geen sprake was van dominantie.

Nieuwe Volkswagen Transporter (2025) krijgt flinke vleug Ford

woensdag, 13 december, 2023

De nieuwe Volkswagen Transporter komt pas in 2025 op de markt. Toch draait de aandachtsmachine al op volle toeren. Is dat misschien om te maskeren dat de populaire bestelbus leentjebuur speelt bij de Ford Transit?

Wereldkampioen Verstappen feestelijk ontvangen op Red Bull-fabriek

woensdag, 13 december, 2023

Het team van Red Bull Racing werd dit jaar met speels gemak constructeurskampioen en met Max Verstappen grepen ze tevens de wereldtitel. De renstal won vrijwel elk weekend en dat leverde ze een vrachtlading aan records op. Ze konden alleen geen feestje vieren met hun complete team.

Norris vol vertrouwen: "We zijn eindelijk de juiste weg ingeslagen"

woensdag, 13 december, 2023

Het team van McLaren kende dit jaar een opmerkelijke opmars. De Britse renstal begon in het achterveld, maar was uiteindelijk één van de grootste uitdagers van Red Bull Racing. Lando Norris is tevreden en hij heeft goede hoop voor het aankomende seizoen.

Torenhoge ambities bij Williams: "Meestrijden om de wereldtitel"

woensdag, 13 december, 2023

Het team van Williams zette dit jaar een aantal stappen in de goede richting. Onder leiding van de nieuwe teambaas James Vowles ging het team omhoog. Nieuwe technische man Pat Fry heeft nog grotere ambities en hij wil in de nabije toekomst zelfs mee gaan doen om de wereldtitel.

Jouw benzine-auto ombouwen tot elekrisch – dat kan sneller en goedkoper dan je denkt

woensdag, 13 december, 2023

Hoewel er steeds meer EV’s bijkomen, hebben de meeste auto’s nog gewoon een verbrandingsmotor. Een Duitse start-up heeft de oplossing om ook deze auto’s uitstootvrij te maken.

De Vries ziet nieuwe look voor FE-comeback

woensdag, 13 december, 2023

Nyck de Vries verloor halverwege dit jaar zijn zitje bij AlphaTauri, maar hij ging niet bij de pakken neer zitten. Hij rijdt aankomend seizoen immers in zowel de Formule E als het WEC. Hij weet nu hoe de wagens waarin hij gaat rijden er uit gaan zien in het aanstaande seizoen.

FIA mikt op kleinere en lichtere auto’s voor 2026

woensdag, 13 december, 2023

In 2026 gaan er nieuwe regels gelden in de Formule 1. De motorische regels zijn inmiddels wel duidelijk, maar over het chassis bestaat nog veel twijfel. Nikolas Tombazis kan in ieder geval wel onthullen dat de auto's vanaf dan kleiner en lichter zullen gaan worden.

Grote complimenten voor Horner: "Max is een lucky boy"

woensdag, 13 december, 2023

Red Bull Racing was dit jaar oppermachtig in de Formule 1. De Oostenrijkse renstal heerste en met Max Verstappen verbraken ze veel records. Ze ontvangen veel complimenten, ook Sir Jackie Stewart is onder de indruk. De Schot wijst vooral naar teambaas Christian Horner.