Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Archive for december 11th, 2023

Kritische Verstappen begrijpt commerciële keuzes van F1-bazen

maandag, 11 december, 2023

Max Verstappen was dit jaar regelmatig zeer kritisch op de top van de Formule 1. De Nederlandse Red Bull Racing-coureur kraakte onder meer het sprintformat en de race in Las Vegas af. Verstappen stelt nu dat hij de commerciële beslissingen wel begrijpt, maar dat hij altijd eerlijk zal zeggen wat hij ergens van vindt.

Allison zag versplintering ontstaan binnen Mercedes

maandag, 11 december, 2023

Het team van Mercedes kende voor het tweede jaar op rij een teleurstellend seizoen in de Formule 1. De resultaten vielen ernstig tegen en dat zorgde voor veel emoties. Volgens James Allison leidde de tegenvallende prestaties tot versplintering binnen het team.

‘Viaplay komt met risicovol noodplan’

maandag, 11 december, 2023

Het is algemeen bekend dat het niet lekker gaat met streamingsdienst Viaplay. De dienst zendt de Formule 1 uit in Nederland, maar ze ontvingen veel kritiek van de gebruikers. Viaplay verkeert ook in financieel zwaar weer en het lijkt er op dat ze een zeer risicovol plan hebben gedacht.

Verstappen, Alonso en Leclerc Q3-koningen van 2023

maandag, 11 december, 2023

Max Verstappen verbrak dit jaar een enorm aantal records in de Formule 1. In vrijwel alle lijstjes staat zijn naam ver bovenaan. Dit geldt ook voor het lijstje van de coureur met de meeste deelnames aan Q3 in de kwalificaties. Verstappen moet hier de koppositie echter wel delen.

Volkswagen en Renault begraven strijdbijl voor goedkope elektrische auto van 20.000 euro

maandag, 11 december, 2023

Europese EV-fabrikanten als Volkswagen moeten alle zeilen bijzetten om zich te wapenen tegen goedkope Chinese concurrentie. Een eigen betaalbare elektrische auto is de oplossing, en om dit te bewerkstelligen willen de Duitsers een samenwerking aangaan met een van hun grootste concurrenten.

Ralf Schumacher ziet overbelaste coureurs door overvolle kalender

maandag, 11 december, 2023

De overvolle Formule 1-kalender zorgde dit jaar al voor veel kritiek. In 2024 krijgen de teams en coureurs het nog drukker, want dan staan er nog meer raceweekenden op de planning. Veel coureurs zijn kritisch en ook Ralf Schumacher hoopt dat er snel over de zaak wordt gesproken.

Alpine kiest logische naam voor F1 Academy

maandag, 11 december, 2023

Het F1 Academy-seizoen zal er in 2024 iets anders uit zien dan dit jaar. Vanaf 2024 zijn alle Formule 1-teams namelijk betrokken bij de klasse voor vrouwelijk talent. Alle teams moeten één coureur ondersteunen en Alpine heeft voor een logische naam gekozen. Alpine is het vierde team dat hun keuze bekend heeft gemaakt. In navolging [...]

FIA heeft nog niets gehoord over race in Madrid

maandag, 11 december, 2023

Vorige week kwam naar buiten dat een deal over een Grand Prix in Madrid dichtbij is. Toch heerst er nog veel onduidelijkheid over deze mogelijke race. Volgens de FIA is het namelijk zo dat er nog geen enkel document over de nieuwe race of het desbetreffende circuit is ingeleverd.

Horner trots op Honda-deal: "Beter gedaan dan McLaren"

maandag, 11 december, 2023

Het team van Red Bull Racing was ook dit jaar weer dominant in de Formule 1. De Oostenrijkse renstal verbrak met Max Verstappen een grote hoeveelheid records en ze werden dan ook wereldkampioen. Volgens Christian Horner speelde ook Honda een grote rol bij die overheersing.

Verstappen haalde motivatie uit bijnaam Perez

maandag, 11 december, 2023

Max Verstappen werd dit jaar met gemak wereldkampioen in de Formule 1. De Nederlander kreeg geen echte tegenstand, al wist zijn Red Bull-teamgenoot Sergio Perez twee races te winnen in de openingsfase van het seizoen. Perez werd gezien als een specialist op stratencircuits, maar Verstappen haalde daar juist meer motivatie uit.