Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Archive for december 3rd, 2023

Antonelli na zijn officiële debuut: "Goed gevoel met de wagen"

zondag, 3 december, 2023

Andrea Kimi Antonelli heeft zijn eerste meters in de F2 erop zitten bij de post-season-test in Abu Dhabi. De Italiaan maakte een sensationele overstap naar de laatste horde op weg naar de Formule 1 door de F3 over te slaan. De regerend FRECA-kampioen kende een goede week, maar moest eerst toch eventjes wennen aan de [...]

Podiumplekken in 2023: Red Bull oppermachtig

zondag, 3 december, 2023

Het afgelopen Formule 1-seizoen was niet bepaald spannend als het aankwam op de titelstrijd. Max Verstappen en Red Bull Racing waren dominant. Wel stonden er zes verschillende teams op het podium, Red Bull pakte weinig verrassend de meeste podiumplekken.

Piastri trots op debuutjaar: "Heb alles wel meegemaakt"

zondag, 3 december, 2023

Oscar Piastri kende dit jaar een indrukwekkend debuutseizoen in de Formule 1. De Australiër kreeg bij McLaren de kans om te rijpen, maar hij was vooral zeer snel. Piastri is tevreden en hij stelt dat het een veel heftiger seizoen was dan hij van te voren had gedacht.

Video: Het unieke voetenwerk van Katayama – 1993

zondag, 3 december, 2023

Meestal zien kijkers het stuurwerk van de coureur, maar wat de voetjes doen blijft buiten schot. Toch zijn in het heden en verleden cameraatjes geplaatst om het voetenwerk van de F1-coureur te aanschouwen. Van onder andere de Japanner Ukyo Katayama zijn in 1993 hier beelden van gemaakt. Wat opvalt is dat de linkervoet zich bezig houdt [...]

Column: ZiggoPlay

zondag, 3 december, 2023

Berichtjes over de financiële malaise van ViaPlay zijn op GPToday.net flink de revue gepasseerd. Het is nu makkelijk om vanaf deze stoel om het Scandinavische platform verder neer te sabelen. Zo'n column wordt het niet. ViaPlay wil ik juist wat credits geven. De streamingdienst durfde het in Nederland de boel om te gooien met een eigen invulling. Maar als [...]

Alonso wil alleen nog Le Mans rijden met Verstappen

zondag, 3 december, 2023

Op de bucket list van Max Verstappen staat de 24 uur van Le Mans rood omcirkeld. De drievoudig kampioen schemerde al vaker door om mee te doen aan de wereldberoemde langeafstandsrace na zijn F1-carrière.

De hoogtepunten van Honda Thanks Day

zondag, 3 december, 2023

Red Bull en AlphaTauri waren afgereisd naar Japan voor de Honda Thanks Day. Max Verstappen en co. vermaakten de vele fans uit het land van de rijzende zon. Het feestje komt niet zomaar uit lucht. De autofabrikant is in vele opzichten nog erg betrokken bij de renstallen uit Oostenrijk en Italië. Hier is via YouTube de hele dag te bewonderen.

Red Bull gunt Japanse superster F1-meters tijdens Honda Thanks Day

zondag, 3 december, 2023

Dit weekend vindt op het circuit van Motegi de Honda Thanks Day plaats. Veel coureurs die voor het Japanse merk zullen hun kunsten laten zien tijdens dit weekend. Ook het team van Red Bull Racing is aanwezig en ze geven een bijzondere coureur de kans om te rijden in een Formule 1-bolide. Naast Max Verstappen, [...]

Marko steunt Perez: "Pech dat zijn teamgenoot het talent van de eeuw is"

zondag, 3 december, 2023

Het team van Red Bull Racing kende dit jaar één van de succesvolste seizoenen uit de geschiedenis van de Formule 1. De Oostenrijkse renstal brak record na record en Max Verstappen schreef geschiedenis. Helmut Marko stelt dan ook dat de dominantie vooral werd veroorzaakt door Verstappen.

Hoofdontwerper Renault: "De Renault 5 is van ons, niemand kan ons kopiëren"

zondag, 3 december, 2023

Laurens van den Acker is Chief Design Officer van Renault, Dacia en Alpine. Hoe staat Renault ervoor, welke Renault uit het verleden verdient een moderne versie en hoe beïnvloedt AI zijn werk als ontwerper? Van den Acker kan het bovendien niet laten om een sneer uit te delen naar Volkswagen.