Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Archive for november 24th, 2023

Hamilton vreest kwalificatie: "Q3 halen wordt een uitdaging"

vrijdag, 24 november, 2023

Zoals veel andere coureurs heeft Lewis Hamilton slechts één vrije training gereden op de vrijdag in Abu Dhabi. Hamilton baalde van de tweede vrije training, want door de twee rode vlaggen kon hij amper meters maken. Hij vraagt zich af of hij het tweede kwalificatiedeel wel kan gaan bereiken.

Stroll en Sargeant bezorgen hun teams een flinke boete

vrijdag, 24 november, 2023

De stewards hebben op de eerste dag van het raceweekend in Abu Dhabi direct moeten optreden. Tijdens de tweede vrije training werd namelijk bekend dat twee coureurs zijn bestraft voor hun gedrag in de eerste training van de dag. De teams van Logan Sargeant en Lance Stroll zijn op de bon geslingerd.

Norris barst van het vertrouwen: "De kwalificatie wordt leuk"

vrijdag, 24 november, 2023

Niet veel coureurs waren tevreden met de vrijdag in Abu Dhabi. Veel van hen moesten hun auto in de eerste vrije training afstaan aan een rookie en de tweede training werd verstoord door twee rode vlaggen. Lando Norris was wel tevreden en hij heeft veel zelfvertrouwen.

Wolff reageert op crashes: "Ze moeten de rijhoogte aanpassen"

vrijdag, 24 november, 2023

De tweede vrije training in Abu Dhabi werd vandaag ontsierd door crashes van Nico Hülkenberg en Carlos Sainz. Beide coureurs verloren de macht over het stuur waarna ze de muur in vlogen. Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff moeten de teams hun rijhoogte aanpassen en hoeft er niets te veranderen aan de baan.

‘Williams denkt aan Vesti als vervanger van Sargeant’

vrijdag, 24 november, 2023

Het Formule 1-veld voor 2024 is bijna rond. Alleen Logan Sargeant is nog niet zeker van zijn zitje en het lijkt er ook op dat er geen bevestiging gaat komen in Abu Dhabi. Volgens Ralf Schumacher denkt het team van Williams namelijk ook aan Frederik Vesti.

Marko maakt zich geen zorgen over Verstappen: "Probleem ligt in één bocht"

vrijdag, 24 november, 2023

Max Verstappen was niet tevreden met de vrijdag in Abu Dhabi. De Nederlandse Red Bull Racing-coureur noteerde de derde tijd in de tweede vrije training, maar hij zag veel verbeterpunten. Volgens Helmut Marko valt het allemaal wel mee en ligt het probleem slechts in één bocht.

Sainz baalt van crash: "Voelde mij een passagier"

vrijdag, 24 november, 2023

Carlos Sainz was één van de weinige coureurs die in alle twee de vrije trainingen in actie kwam in Abu Dhabi. Hij speelde echter een negatieve hoofdrol op deze dag, want hij crashte in de tweede vrije training. Hij crashte hard, maar Sainz laat weten dat hij helemaal in orde is.

Perez niet tevreden met rommelige training: "Dit was geen makkelijke dag"

vrijdag, 24 november, 2023

De vrijdag in Abu Dhabi was een zeer bijzondere voor Sergio Perez. De Red Bull Racing-coureur moest in de eerste training zijn auto afstaan aan Isack Hadjar en in de tweede vrije training kon hij door de rode vlaggen maar zeer weinig meters maken. Hij was dan ook niet helemaal tevreden.

Wolff steunt Hamilton: "Horner informeerde naar zijn beschikbaarheid"

vrijdag, 24 november, 2023

De uitspraken van Red Bull Racing-teambaas Christian Horner over Lewis Hamilton zijn het onderwerp van gesprek in Abu Dhabi. Horner beweerde dat Hamiltons mensen contact zochten met Red Bull, maar volgens Hamilton was het tegenovergestelde het geval. Toto Wolff steunt zijn coureur.

Top en flop – het goede en slechte autonieuws van week 47 (2023)

vrijdag, 24 november, 2023

Vrijdagmiddag, half vijf. Computer uit, de deur van je werkplek kan achter je dicht, het weekend is begonnen. Op Autoreview.nl blikken we terug op een week waarin knoppen blijven bestaan en Volvo’s en Polestars eigenlijk te duur zijn. Goed nieuws, slecht nieuws. Top en flop.