Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Archive for november 23rd, 2023

Verstappen wil kalenderwijziging: "Dit is ook niet duurzaam"

donderdag, 23 november, 2023

Eén week na het late spektakelstuk in Las Vegas maakt het Formule 1-circus zich alweer klaar voor het raceweekend in Abu Dhabi. De coureurs zijn nog heel moe en Max Verstappen is er niet blij mee. Hij stelt dat er voor de toekomst moet worden gekeken naar een andere invulling van de kalender.

Leclerc goudeerlijk: "Het is een teleurstellend seizoen"

donderdag, 23 november, 2023

Het team van Ferrari kan dit weekend nog de tweede plaats in het constructeurskampioenschap gaan pakken. Bij de Italiaanse renstal hebben ze zich stevig herpakt na een teleurstellende seizoenstart. Charles Leclerc geeft eerlijk toe dat hij het een teleurstellend jaar vindt.

Wat doet het weer in Abu Dhabi?

donderdag, 23 november, 2023

Aankomend weekend staat alweer de laatste Grand Prix van het huidige seizoen op het programma. In Abu Dhabi zullen de coureurs voor het laatst in 2023 de degens met elkaar gaan kruisen. Ze hoeven zeker geen rekening te houden met mogelijke neerslag in de Emiraten.

McLaren benoemt O’Ward tot reservecoureur voor 2024

donderdag, 23 november, 2023

Het team van McLaren heeft een extra coureur aangewezen voor de rol van reserve voor 2024. Het is nauwelijks een verrassing te noemen, maar men heeft hun IndyCar-coureur Patrico O'Ward benoemt tot één van de reserves voor het aanstaande seizoen.

Stewards geven Wolff en Vasseur een waarschuwing voor grof taalgebruik

donderdag, 23 november, 2023

Teambazen Frédéric Vasseur en Toto Wolff moesten zich zojuist bij de stewards melden voor hun gedrag tijdens de persconferentie in Las Vegas. Beide teambazen hadden scheldwoorden gebruikt tijdens die desbetreffende perssessie en de stewards hebben slechts waarschuwingen uitgedeeld.

FIA test nieuw systeem regenlichten in Abu Dhabi

donderdag, 23 november, 2023

Autosportfederatie FIA gaat in Abu Dhabi testen met een nieuwe innovatie. Men zoekt al geruime tijd naar oplossingen voor regenraces en de FIA denkt een nieuw systeem te hebben gevonden dat mogelijk zal worden ingevoerd voor het aankomende Formule 1-seizoen.

Hamilton lacht om uitspraken Horner: "Hij wilde een meeting organiseren"

donderdag, 23 november, 2023

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner zorgde vlak voor de start van het raceweekend in Abu Dhabi voor een beetje ophef. Hij stelde namelijk dat Lewis Hamilton interesse toonde in een zitje bij Red Bull. Hamilton heeft geen idee waar Horner het over heeft, volgens hem probeerde de Red Bull-teambaas wel een meeting te organiseren.

Wolff en Vasseur naar de stewards geroepen voor taalgebruik in Las Vegas

donderdag, 23 november, 2023

De stewards zijn in Abu Dhabi direct begonnen met hun werk. Naar aanleiding van de persconferentie voor teambazen in Las Vegas hebben ze namelijk besloten om teambazen Frédéric Vasseur en Toto Wolff op te roepen voor een gesprek. Waar het precies overgaat, is niet duidelijk.

Verstappen reageert op Hamilton-verhalen: "Niet aan de orde"

donderdag, 23 november, 2023

Aan de vooravond van de seizoensfinale in Abu Dhabi zorgde Red Bull Racing-teambaas Christian Horner voor een beetje ophef. De Brit stelde namelijk dat Lewis Hamiltons mensen contact hadden gezocht met Red Bull voor een mogelijk zitje. Max Verstappen kan niets met deze verhalen.

Dit is het addertje onder het gras van Toyota’s ambitieuze EV-plannen

donderdag, 23 november, 2023

Eerder kondigde Toyota aan dat de solid-state batterijen met een actieradius van ongeveer 1000 kilometer niet lang meer op zich laten wachten. Wie hier enorm enthousiast van wordt, moet zijn verwachtingen temperen, want er schuilt een addertje onder het gras …