Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Archive for november 3rd, 2023

George Russell ontvangt gridstraf van twee plaatsen

vrijdag, 3 november, 2023

George Russell is na afloop van de kwalificatie in Sao Paulo bestraft door de stewards. De Britse Mercedes-coureur hinderde meerdere andere coureurs bij het uitrijden van de pitstraat. De stewards hebben ingegrepen en de Brit moet twee plaatsen naar achteren op de grid aanstaande zondag.

Horner ziet Verstappen in snelle kangoeroe naar pole stuiteren

vrijdag, 3 november, 2023

Het team van Red Bull Racing kende een wisselvallige kwalificatie in het stormachtige Sao Paulo. Max Verstappen pakte de pole position, maar Sergio Perez kwam niet verder dan de negende plaats. Red Bull-teambaas Christian Horner is in ieder geval opgelucht na afloop van de sessie.

Storm zorgde voor gevaarlijke situaties tijdens kwalificatie

vrijdag, 3 november, 2023

De Braziliaanse kwalificatie van vandaag kende een bizar einde. De donkere wolken hingen al de hele tijd boven de baan, maar pas in de slotminuten ging het pas echt stormen. Op de baan hadden de coureurs er weinig last van omdat ze direct naar binnen gingen. Op de tribunes ontstonden echter gevaarlijke situaties.

Grote teleurstelling bij Perez: "Ik had op de eerste startrij moeten staan"

vrijdag, 3 november, 2023

Sergio Perez kende een tegenvallende kwalificatie in Brazilië. Door de regenval in Q3 kon hij eigenlijk geen goede tijd noteren, het zorgde voor veel frustratie. Perez stelt namelijk dat hij op de eerste startrij hoort te staan en zeker niet op zijn huidige plek negen.

Stroll zorgt voor verrassing: "Q3 was echt heel erg tricky"

vrijdag, 3 november, 2023

De Braziliaanse kwalificatie werd gekenmerkt door een donkere wolk en snelle Aston Martins. Na een aantal tegenvallende races, zag de pace er nu wel weer goed uit. Tot ieders verrassing werd de derde tijd niet genoteerd door Fernando Alonso, maar door Lance Stroll.

Leclerc zag donkere wolken: "Dit heb ik nog nooit meegemaakt"

vrijdag, 3 november, 2023

De Braziliaanse kwalificatie verliep zeer chaotisch. Vrijwel de hele sessie hing er een pikzwarte wolk boven het circuit, maar pas tijdens Q3 kwam het met bakken uit de hemel. Charles Leclerc vond het een lastige situatie, maar hij is wel tevreden met zijn tweede tijd.

Verstappen verwacht spannende race: "Het ligt heel dicht bij elkaar"

vrijdag, 3 november, 2023

De kwalificatie in Brazilië eindigde in een anticlimax. De regen die al de hele tijd in de lucht hing, viel pas nadat de coureurs hun snelle ronde hadden gereden in het derde kwalificatiegedeelte. Max Verstappen was als snelste bovendrijven en dat resulteerde dus in de pole position.

Uitslag kwalificatie Brazilië: Verstappen is de regen te slim af en grijpt pole

vrijdag, 3 november, 2023

De startopstelling voor de Grand Prix van aankomende zondag is bekend. Op het circuit van Interlagos in Sao Paulo ging de pole position naar Max Verstappen . De tweede tijd werd in deze sessie genoteerd door  Charles Leclerc. De top drie werd dit keer compleet gemaakt door Lance Stroll .

Start Braziliaanse kwalificatie uitgesteld

vrijdag, 3 november, 2023

De start van de Braziliaanse kwalificatie op het circuit van Interlagos in Sao Paulo is met een kwartiertje uitgesteld. Dit heeft echter niet te maken met het weer, maar met mogelijke debri op de baan. Het verzoek kwam van bandenleverancier Pirelli omdat er in de ochtendtraining een lekke band was. Er hangt regen in de [...]

Ocon kiest voor opvallend Braziliaans helmdesign

vrijdag, 3 november, 2023

Niet alleen Lewis Hamilton rijdt dit weekend rond met een bijzonder helmdesign, ook Esteban Ocon heeft voor een andere look gekozen. De Franse Alpine-coureur is fan van Brazilië en hij heeft zich dan ook laten inspireren door de vlag van het Zuid-Amerikaanse land.