Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Archive for oktober 25th, 2023

FIA-president fel voor Andretti-weigeraars: "Dan zijn ze hebzuchtig"

woensdag, 25 oktober, 2023

Als het aan FIA-president Mohammed Ben Sulayem ligt, dan betreedt het team van Andretti Cadillac de Formule 1. De autosportfederatie heeft de plannen van de Amerikanen goedgekeurd, maar de huidige teams en de FOM zijn nog geen groot fan van de plannen. Ben Sulayem zou het hebzuchtig vinden als Andretti vanwege financiële redenen wordt geweigerd.

Verstappen verwacht meer strijd in Mexico: "Doel blijft winnen"

woensdag, 25 oktober, 2023

Max Verstappen heeft een paar dagen kunnen genieten van zijn zege in de Verenigde Staten. Aankomend weekend mag hij immers weer aan de bak op het circuit in de Mexicaanse hoofdstad Mexico-Stad. Verstappen gaat ook daar weer op jacht naar de zege en hij heeft er zin in.

Dit is wat Nederlanders per se willen hebben voordat ze elektrisch gaan rijden

woensdag, 25 oktober, 2023

Mensen hebben allerlei redenen om niet over te willen stappen naar een elektrische auto. Geen eigen oprit met laadpaal is een veelgehoord bezwaar.

Verstappen lacht Kravitz-geruchten weg: "Was gewoon een grapje"

woensdag, 25 oktober, 2023

Max Verstappen won afgelopen weekend in Austin zowel de sprintrace als de Grand Prix. Na afloop van de Sprint bedankte Verstappen over de boordradio één van zijn belangrijkste engineers. Direct kwamen er geruchten naar buiten over een mogelijk exit van deze engineer, maar volgens Verstappen raakt dat verhaal kant noch wal.

Bottas: "Moesten auto hoog afstellen door hobbelig circuit"

woensdag, 25 oktober, 2023

De Amerikaanse Grand Prix van afgelopen weekend stond bol van de opvallende momenten. Er gebeurde zeer veel tijdens de Grand Prix, maar ook na de race gebeurde er veel. Twee coureurs werden gediskwalificeerd omdat hun auto niet door de technische keuring kwam. Volgens Valtteri Bottas werd zijn race verpest omdat zijn team soortgelijke problemen wilde [...]

Verschoor gaat jagen op nieuwe zege in straten Macau

woensdag, 25 oktober, 2023

Volgende maand staat de iconische Formule 3-race op het uitdagende stratencircuit van Macau weer op het programma. Het belooft een groot spektakel te worden, want de FIA heeft het evenement omgedoopt tot de 'Formula 3 World Cup'. De startlijst is in ieder geval zeer sterk, ook Nederlander Richard Verschoor doet weer mee.

Wolff geen voorstander van nieuw sprintformat: "Heb ze liever helemaal niet"

woensdag, 25 oktober, 2023

De sprintraces zorgen nog steeds voor veel chagrijn in de Formule 1-wereld. Veel teams en coureurs zijn geen fan van het format en ook mogelijke alternatieven vallen niet bij iedereen in de smaak. Mercedes-teambaas Toto Wolff ziet liever geen sprintraces dan een Sprint met een reversed grid.

Mazda Iconic SP: dit aaibare sportwagentje gaat waterstof ‘redden’

woensdag, 25 oktober, 2023

De Mazda Iconic SP laat zien wat Mazda’s plannen zijn voor een nieuwe sportwagen. De nadruk ligt op het design en de motor. Ook gaat-ie rijden op waterstof een ferme duw in de rug geven.

René Lammers begonnen aan strijd om plekje in Ferrari Academy

woensdag, 25 oktober, 2023

In Maranello is het team van Ferrari begonnen met de laatste fase voor de strijd om een plekje in de Ferrari Driver Academy. Zes coureurs maken nog kans op een plekje in de prestigieuze opleidingsploeg, ook de Nederlandse coureur René Lammers is nog een kanshebber.

McLaren droomde van zege: "Pace Verstappen was lager dan verwacht"

woensdag, 25 oktober, 2023

Max Verstappen kende afgelopen weekend in Austin een lastige Grand Prix, maar toch kwam hij als winnaar over de streep. Lando Norris reed een groot gedeelte van de race aan de leiding en zijn teambaas Andrea Stella durfde vanwege de tegenvallende pace van Verstappen te dromen van de overwinning.