Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Archive for oktober 21st, 2023

McLaren herdenkt overleden medewerker met prachtig eerbetoon

zaterdag, 21 oktober, 2023

Het team van McLaren rijdt dit weekend in Austin rond met een speciaal eerbetoon. De oplettende kijker is het tijdens de eerder sessies mogelijk al opgevallen, maar het team heeft een sticker op de auto's van Lando Norris en Oscar Piastri geplaatst om een overleden werknemer te herdenken. McLaren laat op sociale media weten dat [...]

Startopstelling Sprint Grand Prix van Amerika 2023

zaterdag, 21 oktober, 2023

Ook Wolff kritisch op boeteverhoging: "Helft kan dat niet eens betalen"

zaterdag, 21 oktober, 2023

Vlak voor de start van het Amerikaanse raceweekend maakte autosportfederatie FIA bekend dat ze het maximale boetebedrag in de Formule 1 willen verhogen. De FIA wil een maximale boete van 1 miljoen euro invoeren. Niet alleen de coureurs schrokken ze een hoedje, ook Mercedes-teambaas Toto Wolff snapte er geen snars van.

Horner baalt niet van kleine verschillen: "Voorbode voor volgend jaar"

zaterdag, 21 oktober, 2023

Max Verstappen start de sprintrace van zometeen vanaf de eerste plaats. De Nederlandse Red Bull Racing-coureur was in de Sprint Shootout de snelste coureur, maar de verschillen met zijn concurrenten waren zeer klein. Volgens teambaas Christian Horner is het een voorbode voor de nabije toekomst.

Russell ontvangt gridstraf van drie plaatsen na blokkeren Leclerc

zaterdag, 21 oktober, 2023

George Russell heeft een gridstraf van drie plaatsen ontvangen vanwege het blokkeren van Charles Leclerc in de Sprint Shootout van eerder vandaag. De Brit moest zich bij de stewards melden en het was geen verrassing dat de stewards hem als schuldige zouden aanwijzen. Hij gaat drie plaatsen naar achteren in de sprint.

FIA past track limits aan na klachten van coureurs

zaterdag, 21 oktober, 2023

Het is de oplettende kijker waarschijnlijk al opgevallen, maar de FIA heeft een opvallende wijziging doorgevoerd voorafgaand de Sprint Shootout. Het Circuit of the Americas is op een drietal punten aangepast op het punt van de veelbesproken track limits, de FIA heeft deze keuze gemaakt na klachten van de coureurs.

Verstappen verwacht spectaculaire sprint: "Het ligt zo dicht bij elkaar

zaterdag, 21 oktober, 2023

Max Verstappen start de sprintrace van later vandaag vanaf de eerste plaats. In een listige en zeer spannende Sprint Shootout kwam hij als eerste bovendrijven. Ondanks een spin reed hij toch de snelste tijd en dat zorgde voor veel tevredenheid bij de Nederlandse Red Bull Racing-coureur.

Uitslag Sprint Shootout Verenigde Staten: Verstappen grijpt sprintpole in secondenspel

zaterdag, 21 oktober, 2023

De startopstelling voor de sprintrace van later vandaag is bekend. Op het Circuit of the Americas werd zojuist de snelste tijd genoteerd door Max Verstappen . Hij deelt zometeen de eerste startrij met Charles Leclerc . De top drie werd zojuist compleet gemaakt door niemand minder dan Lewis Hamilton.

Ocon: "We bevinden ons in een geweldige uitgangspositie"

zaterdag, 21 oktober, 2023

Alpine beleefde een uitstekende start van het weekend met wagens in de top tien van de kwalificatie met een zeven en achtste plaats. Esteban Ocon denkt zelfs dat er meer in zat dan alleen maar een achtste plaats.

Ricciardo ondanks P15: "Het voelt goed om terug te zijn."

zaterdag, 21 oktober, 2023

Daniel Ricciardo werd vijftiende en moest enkele tienden toegeven op teamgenoot Yuki Tsunoda. De 34-jarige Australiër had liever wat meer van voren gestaan op de grid, maar heeft ondanks een iets wat teleurstellend resultaat genoten van het rijden in de AT004.