Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Archive for oktober 15th, 2023

FRECA: Antonelli kampioen na masterclass op nat Zandvoort

zondag, 15 oktober, 2023

Andrea Kimi Antonelli heeft met een ware masterclass de titel geclaimd in het Formula Regional European by Alpine. De Mercedes-junior won in natte en zeer lastige omstandigheden de race in Zandvoort en dat was ruim voldoende voor het binnenhalen van het kampioenschap.

Teambaas Aston Martin vindt kritiek op gedrag Stroll misplaatst

zondag, 15 oktober, 2023

Lance Stroll kreeg veel kritiek te verduren na zijn vreemde gedrag bij de kwalificatie van de Grand Prix van Qatar. De Canadees botvierde zijn frustraties op een ongepaste manier. De Aston Martin-coureur duwde een collega in de garage, weigerde een verplicht weegmoment van de FIA en was voor de tv-camera's niet te genieten.

FIA heropent onderzoek naar oversteekactie Hamilton

zondag, 15 oktober, 2023

Autosportfederatie FIA gaat een week na de Qatarese Grand Prix kijken naar de straf die Lewis Hamilton daar ontving. De Brit viel in de eerste ronde uit waarna hij de baan overstak om zo sneller terug te keren bij zijn team. Hij ontving een boete en de FIA gaat nu nogmaals naar deze straf kijken.

Grosjean maakt eerste meters in Lamborghini Hypercar

zondag, 15 oktober, 2023

De bekende Italiaanse autofabrikant Lamborghini is hard bezig met de voorbereidingen op hun debuut in de Hypercar-klasse van het World Endurance Championship. De wagen wordt uitgebreid getest en de aangewezen coureurs maken veel meters, ook Romain Grosjean heeft nu zijn eerste rondjes gereden in de wagen. Lamborghini gaat vanaf volgend seizoen deelnemen aan het WEC [...]

Tsunoda wil teamgenoot worden van Verstappen

zondag, 15 oktober, 2023

Yuki Tsunoda zegt graag in de Red Bull te willen rijden als teamgenoot van Max Verstappen. De Japanner rijdt sinds 2021 voor het zusterteam AlphaTauri en hoopt ooit een overstap te maken naar de hoofdmacht.

Extreme hitte in Qatar kwam als verrassing voor Alonso

zondag, 15 oktober, 2023

De snikhete Grand Prix van Qatar zorgde na afloop voor gefronste wenkbrauwen binnen de paddock omdat meerdere coureurs onwel uit de auto stapten. Teams en coureurs eisten maatregelen om dit te voorkomen. Fernando Alonso, in dienst van Aston Martin, was een van die coureurs, hoewel de extreme warmte deels als een verrassing kwam. "Het was [...]

FIA laakt houding FOM over toetreden nieuwe teams

zondag, 15 oktober, 2023

De FOM onder leiding van Stefano Domenicalli staat niet echt te wachten op de komst van Andretti als elfde F1-team. FIA-president Mohammed Ben Sulayem stelt dat de F1-teams en de commerciële rechtenhouder niks te willen hebben. 

‘Horner en Marko voeren machtsstrijd binnen Red Bull’

zondag, 15 oktober, 2023

Het team van Red Bull Racing is bezig met een zeer succesvol seizoen in de Formule 1. De Oostenrijkse renstal heeft met Max Verstappen de wereldtitel gepakt en ze zijn ook al de constructeurskampioen. Toch gaat er nu een opvallend gerucht rond in Zuid-Amerika, Helmut Marko en Christian Horner zouden lijnrecht tegenover elkaar staan.

Weet je nog? Deze Nederlandse Volvo kwam je liever niet tegen als je te hard reed

zondag, 15 oktober, 2023

De Nederlandse autofabriek VDL Nedcar gaat batterijmodules voor BMW bouwen. In 1987 was dat nog een hele auto, namelijk een Volvo die je liever niet wilde tegenkomen als je te hard reed. Deze Volvo is kenmerkend voor de jaren 80, net als de volgende vier auto’s die ook in 1987 op de markt komen.