Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Archive for oktober 14th, 2023

FRECA: Kas Haverkort pakt thuiszege in Zandvoort

zaterdag, 14 oktober, 2023

Kas Haverkort heeft op eigen bodem zijn tweede zege van 2023 te pakken in het Formula Regional European Championschip. De Nederlander won relatief gemakkelijk de race op zaterdag. De voormalig Spaans F4-kampioen finishte voor Mercedes-junior en titelkandidaat Andrea Kimi Antonelli. Landgenoot Laurens van Hoepen gaf het podium een extra oranje tintje.

Lawson gaat vol voor Super Formula-titel na AlphaTauri-invalbeurt

zaterdag, 14 oktober, 2023

De invalbeurt van Liam Lawson bij het team van AlphaTauri zit er alweer op. Volgende week zal Daniel Ricciardo weer plaatsnemen in de wagen. Lawson zit echter niet stil, want hij gaat zijn Super Formula-seizoen in Japan afmaken. Hij hecht daar zeer veel waarde aan.

Stroll ziet oorzaak voor groot verschil met Alonso

zaterdag, 14 oktober, 2023

Lance Stroll is dit seizoen veel langzamer dan zijn Aston Martin-teamgenoot Fernando Alonso. Terwijl Alonso regelmatig op het podium stond, worstelde Stroll in het middenveld. De Canadees weet dat hij beter moet presteren, maar hij denkt wel te weten waarom zijn achterstand op Alonso zo groot is.

Häkkinen gaat samenwerken met F2-coureur Maini

zaterdag, 14 oktober, 2023

Met enige regelmaat keren oud-coureurs terug in de autosport in een nieuwe rol. Sommigen worden manager en anderen worden bijvoorbeeld analist. Ook tweevoudig wereldkampioen Mika Häkkinen keert nu terug, de nog steeds populaire Fin gaat samenwerken met een opvallende naam uit de Formule 2-wereld.

Broertje Hamilton hekelt kritiek: "Hij heeft geen cent aan mijn loopbaan uitgegeven"

zaterdag, 14 oktober, 2023

Lewis Hamilton is niet de enige in zijn familie die actief is in de autosport. Ook zijn broertje Nicolas racet, hij rijdt in de bekende Britse klasse BTCC. De twee broers steunen elkaar door dik en dun, maar er is ook kritiek. Volgens Nicolas klopt hier niets van, hij stelt dat zijn coureur geen cent [...]

Prost verwacht nog veel meer van Verstappen: "Zie hem niet vertrekken"

zaterdag, 14 oktober, 2023

Max Verstappen heeft dit seizoen de Formule 1 in zijn greep. De Nederlandse Red Bull Racing-coureur staat vrijwel elk weekend op het podium en hij heeft de wereldtitel dan ook al op zak. Alain Prost is onder de indruk en hij stelt dat de concurrenten van Verstappen pech hebben, want hij verwacht geen vroegtijdig pensioen [...]

Talentenploeg Red Bull trekt veelbelovende Tim Tramnitz aan

zaterdag, 14 oktober, 2023

Red Bull staat bekend om hun zeer succesvolle opleidingsploeg. Het Red Bull Junior Team heeft al veel grote namen naar de Formule 1 gebracht en nog steeds krijgen veel jonge talenten de kans. Red Bull heeft nu weer een opvallende naam aangetrokken in de persoon van Tim Tramnitz.

Villeneuve haalt uit naar Ricciardo: "Willen jullie lachen in reclames?"

zaterdag, 14 oktober, 2023

Na weken van afwezigheid keert Daniel Ricciardo volgende week weer terug in de Formule 1. De Australiër is voldoende hersteld van zijn gebroken middenhandsbeentje en hij kan dus weer plaatsnemen in zijn AlphaTauri-bolide. Jacques Villeneuve laat doorschemeren dat helemaal geen fan is van Ricciardo.

FIA-president begrijpt irritatie om zaterdagtitel Verstappen

zaterdag, 14 oktober, 2023

Max Verstappen werd vorige week in Qatar voor het derde jaar op rij wereldkampioen in de Formule 1. De Nederlandse Red Bull Racing-coureur werd kampioen in de sprintrace op zaterdag. Niet iedereen was daar blij mee en FIA-president Mohammed Ben Sulayem snapt die irritatie wel.

Celstraf voor overvaller van Robert Doornbos

zaterdag, 14 oktober, 2023

De rechtbank in Amsterdam heeft zich uitgesproken over de overval op voormalig Formule 1-coureur Robert Doornbos. De Nederlander werd eerder dit jaar overvallen in de buurt van zijn huis. Eén van de verdachten is veroordeeld tot een celstraf terwijl de tweede verdachte is vrijgesproken.