Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Archive for oktober 13th, 2023

FIA geeft Stroll schriftelijke waarschuwing na wangedrag

vrijdag, 13 oktober, 2023

Lance Stroll raakte vorige week in opspraak vanwege zijn wangedrag in Qatar. De Canadese Aston Martin-coureur gaf zijn trainer een duw en gaf een extreem kort interview. Eerder deze week werd duidelijk dat de FIA een onderzoek opende en Stroll heeft volgens de autosportfederatie nu zijn excuses aangeboden.

Marko: "Lawson-uitspraken hebben niet te maken met Perez"

vrijdag, 13 oktober, 2023

Het team van Red Bull Racing heeft genoeg keuze als het aankomt op coureurs. Naast Max Verstappen en Sergio Perez beschikken immers ook Liam Lawson, Yuki Tsunoda en Daniel Ricciardo over een contract bij het Red Bull-concern. Volgens Helmut Marko hebben zijn recente uitspraken over Lawson niets te maken met de toekomst van Perez bij [...]

Ricciardo maakt morgen comeback in Formule 1-wagen

vrijdag, 13 oktober, 2023

Daniel Ricciardo maakt volgende week in Austin zijn comeback in de Formule 1. De Australiër brak in Zandvoort zijn middenhandsbeentje en sindsdien staat hij aan de zijlijn. Hij is nu zo goed als fit en dat betekent dat hij weer achter het stuur van een Formule 1-wagen kan kruipen. Morgen bestuurt hij alweer een racewagen.

Top en flop – het goede en slechte autonieuws van week 41 (2023)

vrijdag, 13 oktober, 2023

Vrijdagmiddag, halfvijf. Computer uit, het weekend is begonnen. Op Autoreview.nl blikken we terug op een week waarin we blije berichten kregen over twee Japanse sportwagens en we definitief afscheid namen van een betaalbare Duitse hatchback. Goed nieuws, slecht nieuws, top en flop.

Villeneuve vindt Red Bull niet heersen: "Max is de onverslaanbare factor"

vrijdag, 13 oktober, 2023

Max Verstappen mag zich sinds afgelopen weekend een drievoudig wereldkampioen noemen. In Qatar veroverde hij deze titel en daarna ontving hij veel complimenten. Veel kenners wezen ook naar de oppermachtige Red Bull-bolide van Verstappen, maar volgens Jacques Villeneuve slaan die beweringen helemaal nergens op.

Audi ontkent wilde geruchten over einde F1-project

vrijdag, 13 oktober, 2023

Audi maakte vorig jaar bekend dat ze vanaf 2026 gaan deelnemen aan de Formule 1. De Duitse autobouwer gaat vanaf dat jaar samenwerken met het team van Sauber. Eerder deze week gingen er echter geruchten rond over een mogelijk vroegtijdig einde van het project, volgens Audi is dat echter onzin.

Williams beslist pas eind dit seizoen over toekomst Sargeant

vrijdag, 13 oktober, 2023

Logan Sargeant heeft als enige coureur in het huidige veld nog geen contract voor 2024. De Amerikaanse Williams-coureur is bezig met een tegenvallend debuutseizoen in de Formule 1. Williams-teambaas James Vowles wil hem niet laten vallen, hij gunt Sargeant tot het einde van het jaar om zich te laten zien.

Lawson baalt van pijnlijk einde invalbeurt

vrijdag, 13 oktober, 2023

Liam Lawson reed afgelopen weekend in Qatar zijn voorlopig laatste Grand Prix. Het is immers de verwachting dat Daniel Ricciardo in Austin weer instapt bij AlphaTauri. Lawson kon zijn inval-avontuur niet afsluiten op de manier waarop hij dat zou willen doen en daar baalt hij flink van.

Met deze revolutionaire vinding komen elektrische auto’s 200 km verder – en het is geen nieuw type accu

vrijdag, 13 oktober, 2023

Continental houdt zich niet alleen bezig met banden, maar ook met remsystemen. Samen met start-up DeepDrive denkt Continental al snel een geavanceerde wielmotor met ingebouwde rem productieklaar te hebben. Dat zou een revolutie voor elektrische auto’s kunnen inluiden.

O’Ward werkt McLaren-test af in Barcelona

vrijdag, 13 oktober, 2023

Het team van McLaren werkt deze eek een aantal opvallende testdagen af op het circuit van Barcelona. Tijdens het seizoen geeft de Britse renstal opvallende coureurs de kans om meters te maken in Formule 1-materieel. Vandaag komt hun IndyCar-coureur Patricio O'Ward in actie.