Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Archive for oktober 6th, 2023

Hamilton ontloopt straf na overschrijden maximale rondetijd

vrijdag, 6 oktober, 2023

Ook in de kwalificatie in Qatar controleerden de stewards weer streng op het te langzaam rijden. De coureurs moesten zich bij de stewards melden als ze de maximale rondetijd zouden overschrijden. Lewis Hamilton werd als enige opgeroepen, maar hij ontvangt geen straf.

Sainz ontvangt geen straf na bijna botsing met Verstappen

vrijdag, 6 oktober, 2023

Carlos Sainz moest zich na afloop van de kwalificatie in Qatar bij de stewards melden voor een opvallend moment. Hij raakte tijdens zijn cool-down lap namelijk bijna de Red Bull van Max Verstappen. Het oogde allemaal wat kolderiek en Sainz heeft dan ook geen straf ontvangen.

Perez diep door het stof: "We hadden zoveel problemen"

vrijdag, 6 oktober, 2023

Niet voor de eerste keer dit seizoen reed Sergio Perez een teleurstellende kwalificatie. In Qatar kwam de Mexicaanse Red Bull Racing-coureur niet veel verder dan de tegenvallende dertiende tijd. Na afloop van zijn te korte kwalificatie gaf Perez aan dat hij last had van meerdere problemen.

Horner ziet Verstappen schitteren: "Hij kijkt niet naar de ranglijst"

vrijdag, 6 oktober, 2023

Max Verstappen is zijn mogelijke kampioensweekend met een hoogtepunt begonnen. De Nederlander noteerde de snelste tijd en hij mag de Grand Prix aankomende zondag vanaf de pole position starten. Zijn teambaas Christian Horner was heel blij met het resultaat, maar hij moest wel even zijn adem inhouden.

Woedende Stroll laat zich gaan in Aston Martin-pitbox

vrijdag, 6 oktober, 2023

Lance Stroll kende een zeer teleurstellende kwalificatie in Qatar. De Canadese Aston Martin-coureur viel af in Q1 en hij kwam daar niet verder dan de zeventiende tijd. Hij was overduidelijk kwaad toen hij uit zijn auto stapte, het lijkt erop dat de Canadees daarna zich eventjes liet gelden.

Verbaasde Russell blij met tweede plaats: "Ging beter dan verwacht"

vrijdag, 6 oktober, 2023

Nadat meerdere tijden werden geschrapt vanwege het overschrijden van de track limits, vond George Russell zichzelf terug op de tweede plaats. De Britse Mercedes-coureur mag de Grand Prix aankomende zondag vanaf de eerste startrij starten en dat zorgt voor veel tevredenheid.

Tevreden Verstappen lacht: "Natuurlijk wil ik de race winnen"

vrijdag, 6 oktober, 2023

Max Verstappen greep op een zeer simpele wijze de pole position in Qatar. De Nederlandse Red Bull Racing-coureur had aan één run genoeg om de pole te pakken. Als hij zondag op deze positie aan de race begint, dan is hij mogelijk al wereldkampioen. Dat verandert echter niets aan zijn mindset.

Uitslag kwalificatie Qatar: Magistrale Verstappen grijpt pole position

vrijdag, 6 oktober, 2023

De startopstelling voor de Grand Prix van aankomende zondag is bekend. Aangezien er dit weekend weer een sprintrace is, werd de kwalificatie zojuist verreden. De pole position ging dit keer naar Max Verstappen  . Hij deelt de eerste startrij met George Russell, de top drie werd compleet gemaakt door Oscar Piastri.

Stewards gaan weer ingrijpen bij te langzame rondetijden

vrijdag, 6 oktober, 2023

De stewards zullen er vandaag tijdens de kwalificatie en morgen tijdens de Sprint Shootout alles aan gaan doen om verkeer te voorkomen. Wederom wordt er streng gecontroleerd op het hinderen en blokkeren van andere coureurs en op het te langzaam rijden waardoor er onveilige situaties ontstaan.

Perez verwacht enorme verschillen tussen VT1 en kwalificatie

vrijdag, 6 oktober, 2023

Het Qatarese raceweekend gaat dit weekend waarschijnlijk voor veel uitdagingen zorgen. Niet alleen de hoge temperaturen gaan een rol spelen, ook de wind zal voor problemen gaan zorgen. Sergio Perez denkt zelfs dat de tijden in de kwalificatie hierdoor drie seconden sneller zullen zijn dan in de vrije trainingen.