Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Archive for oktober 5th, 2023

Russell prijst Hamilton: "Hij is de beste allertijden"

donderdag, 5 oktober, 2023

George Russell is sinds vorig jaar de teamgenoot van Lewis Hamilton bij het team van Mercedes. De Britse coureur was de zevenvoudig wereldkampioen vorig jaar de baas, maar dit seizoen heeft hij het iets moeilijker. Russell is trots op het feit dat hij de teamgenoot van Hamilton is, volgens hem is dat namelijk de beste [...]

Gaat Verstappen Perez helpen? "Weet zeker dat Max dit doet"

donderdag, 5 oktober, 2023

De kans is zeer groot dat Max Verstappen dit weekend wereldkampioen wordt in de Formule 1. Zijn Red Bull Racing-teamgenoot Sergio Perez zal dan genoegen moeten nemen met de tweede plaats in het kampioenschap. Hij moet hier nog wel voor gaan vechten. Pedro de la Rosa denkt dat Verstappen hem hierbij kan helpen.

Rivian verliest 33.000 dollar per verkochte EV en hangt toch de vlag uit

donderdag, 5 oktober, 2023

De Amerikaanse EV-producent Rivian verliest momenteel 33.000 dollar per geproduceerde auto. Toch ziet de CEO van het merk de toekomst rooskleurig in. Wij leggen uit hoe dat zit.

Marko tegenstander van komst Andretti: "Dan daalt de waarde van de andere teams"

donderdag, 5 oktober, 2023

Autosportfederatie FIA keurde eerder deze week de plannen van Andretti Global goed. Als het aan de FIA ligt, mag de Amerikaanse autosportgigant dus gaan deelnemen aan de Formule 1. Andretti gaat nu in gesprek met de FOM. Veel van de huidige teams zien de komst van Andretti niet zitten, ook Helmut Marko is kritisch.

Wat doet het weer in Qatar?

donderdag, 5 oktober, 2023

Dit weekend gaat het Formule 1-seizoen verder met de Grand Prix van Qatar. Op het circuit van Losail wordt er weer gewerkt met het sprintformat. Dat betekent dus ook dat de teams en coureurs het druk gaan krijgen. Ze zullen wel goed op moeten letten, want het wordt bloedheet in Qatar.

Marko verzekert Lawson van stoeltje in 2025

donderdag, 5 oktober, 2023

Liam Lawson rijdt dit weekend in Qatar vermoedelijk zijn voorlopig laatste Grand Prix. De jonge Nieuw-Zeelander zal zijn AlphaTauri-stoeltje daarna weer moeten afstaan aan Daniel Ricciardo. Helmut Marko stelt hem echter gerust en geeft aan dat Lawson in 2025 sowieso op de grid staat.

FIA past reglementen omtrent filmdagen aan

donderdag, 5 oktober, 2023

Vandaag de dag is het voor de Formule 1-teams niet mogelijk om tijdens het seizoen te testen. De teams mogen alleen hun huidige auto's rijden tijdens officiële sessies, bandentests of tijdens zogenaamde filmdagen. De FIA heeft de reglementen omtrent deze filmdagen nu aangepast.

Lawrence Stroll geen voorstander van komst Andretti

donderdag, 5 oktober, 2023

Eerder deze week maakte de FIA bekend dat ze de plannen van Andretti Global goed hebben gekeurd. Dat betekent nog niet dat de Amerikaanse gigant mag gaan deelnemen aan de Formule 1, maar ze zijn wel een stap dichterbij gekomen. Lawrence Stroll is in ieder geval geen voorstander van de komst van een nieuw team.

Toyota vindt verrassende partner in ontwikkeling goedkope elektrische suv

donderdag, 5 oktober, 2023

Toyota wil  zijn achterstand op het gebied van elektrische auto’s inlopen. Zoals met deze nieuwe betaalbare elektrische suv die momenteel wordt ontwikkeld met een verrassende partner.

McLaren trekt F3-kampioen Bortoleto aan

donderdag, 5 oktober, 2023

Het team van McLaren geeft hun Driver Development-programma steeds meer vorm. De Britse renstal heeft nu weer een nieuwe naam aangetrokken, ze hebben gelijk een veelbelovend aangetrokken. Vandaag maakte McLaren namelijk bekend dat ze in zee gaan met Formule 3-kampioen Gabriel Bortoleto. De Braziliaanse coureur kroonde zich vorige maand tot kampioen in de opstapklasse. Hij [...]