Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Archive for oktober 2nd, 2023

FIA geeft Andretti goedkeuring om Formule 1 te betreden

maandag, 2 oktober, 2023

Het hing al eventjes in de lucht, maar autosportfederatie FIA heeft het vandaag officieel bekend gemaakt. De FIA heeft Andretti Global goedkeuring gegeven om de Formule 1 te betreden. Andretti zal nu in gesprek gaan met de FOM om de commerciële zaken te bespreken.

Horner hoopt op sprinttitel Verstappen: "Dan is de zondag nog mooier"

maandag, 2 oktober, 2023

Max Verstappen kan aankomend weekend in Qatar voor het derde seizoen op rij wereldkampioen worden in de Formule 1. De Nederlander kan zijn titel zelfs al prolongeren in de sprintrace op de zaterdag. Red Bull Racing-teambaas Christian Horner vindt dit zeker geen probleem.

Brown vreest voor Red Bull in 2024

maandag, 2 oktober, 2023

Het team van Red Bull Racing is dit seizoen oppermachtig in de Formule 1. De Oostenrijkse renstal heeft slechts één Grand Prix niet gewonnen en de concurrentie verwacht ook in 2024 een sterk Red Bull. McLaren CEO Zak Brown noemt de zaak zelfs een beetje 'eng'.

Organisatie Mexicaanse GP roept fans op zich respectvol te gedragen

maandag, 2 oktober, 2023

Later deze maand staat de Mexicaanse Grand Prix op het programma. Het is de verwachting dat de tribunes rondom het circuit in Mexico-Stad propvol zullen zitten, men hoopt dat de fans zich zullen gedragen. De organisatie heeft daarom een speciale actie in het leven geroepen.

Ricciardo heeft geen spijt van keuzes

maandag, 2 oktober, 2023

Daniel Ricciardo keerde dit seizoen terug bij zijn oude liefde Red Bull. De Australiër begon het jaar als derde rijder van Red Bull Racing en mocht daarna instappen bij zusterteam AlphaTauri. Hij verliet Red Bull jaren geleden voor avonturen bij Renault en McLaren, maar daar heeft hij geen spijt van.

Dringend advies voor Schumacher: "Ander lig je er uit"

maandag, 2 oktober, 2023

Het lijkt er op dat de toekomst van Mick Schumacher niet in de Formule 1 ligt. De Duitser heeft voor 2024 geen zitje in de koningsklasse van de autosport gevonden, maar hij is wel dichtbij een WEC-deal met Alpine. Toch krijgt Schumacher het dringende advies om actief te blijven binnen de Formule 1-wereld.

Alonso pleit voor nieuw kwalificatieformat

maandag, 2 oktober, 2023

In de afgelopen weken ging het veelvuldig over de close calls in de kwalificaties. Coureurs die bezig waren met hun vliegende rondjes werden regelmatig gehinderd door langzaam rijdende collega's. Fernando Alonso heeft een oplossing voor dit probleem in zijn gedachten, hiervoor moet er wel iets veranderen.

Amsterdam gaat naar 30 km/h: zo schreeuwend duur is te hard rijden

maandag, 2 oktober, 2023

Amsterdam maakt zich op voor een nieuwe maximumsnelheid van 30 km/h. Die gaat vanaf vrijdag 8 december op de meeste Amsterdamse wegen in. Wie dan nog 50 km/h rijdt, kan een boete krijgen die hoger is dan wanneer je door rood rijdt. 

‘Nieuwe regels zorgen voor flinke afname van downforce in 2026′

maandag, 2 oktober, 2023

In 2026 gaan er nieuwe reglementen gelden in de Formule 1. Niet alleen de motorreglementen worden vernieuwd, ook de aerodynamische regels worden aangepast. De auto's zullen er compleet anders uit gaan zien, maar dit kan wel ten koste gaan van de downforce van de wagens.

Perez heeft het zwaar naast Verstappen: "Zwaarste baan in de Formule 1"

maandag, 2 oktober, 2023

Sergio Perez is bezig met een lastig seizoen in de Formule 1. De Mexicaanse Red Bull Racing-coureur kan zijn teamgenoot Max Verstappen vaak niet bijhouden en het onderlinge verschil is vrij groot. Perez weet dat het niet makkelijk is om samen met Verstappen een team te vormen, hij omschrijft het als de zwaarste baan in [...]