Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Archive for augustus 27th, 2023

Wat gebeurde er nog meer in Zandvoort?

zondag, 27 augustus, 2023

Voordat de Dutch Grand Prix van start ging, werd de Formule 2 en Porsche Supercup afgewerkt. Hieronder een korte resumé over deze twee feeder series. Formule 2 Clement Novalak behaalde zijn eerste Formule 2-overwinning in de vermakelijke hoofdrace op Zandvoort.  De Trident-coureur hield zichzelf uit de problemen. Zane Maloney hield Jak Crawford op afstand voor de tweede [...]

Marko kritisch op Perez: "Hij heeft geluk gehad"

zondag, 27 augustus, 2023

Sergio Perez kende vandaag een zeer tegenvallende Nederlandse Grand Prix. De Mexicaan werd als vierde geklasseerd omdat hij een tijdstraf had gekregen vanwege het te hard rijden in de pitlane. De ongelukkige race van Perez zorgde voor wat onvrede bij Red Bull Racing. Helmut Marko stelt dat Perez geluk heeft gehad.

Leclerc baalt als een stekker: "Toen hadden we het heel lastig"

zondag, 27 augustus, 2023

Eén van de grootste verliezers van de Nederlandse Grand Prix van Charles Leclerc. De Monegask wilde zijn crash van zaterdag goed maken, maar slaagde daar helemaal niet in. Hij had pech met geklungel bij zijn pitstop en viel daarna uit vanwege schade aan zijn auto. De teleurstelling was enorm.

Boze Wolff gromt: "We gokten compleet verkeerd"

zondag, 27 augustus, 2023

Het team van Mercedes beleefde een race om snel te vergeten in Zandvoort. Lewis Hamilton kwam nog als zesde over de streep, maar verder viel het tegen voor de Duitse formatie. In de openingsfase liep de strategie in de soep en teambaas Toto Wolff ziet dan ook geen reden om tevreden te zijn.

Strijdbare Ricciardo laat van zich horen: "Onderdeel van de comeback"

zondag, 27 augustus, 2023

De Nederlandse Grand Prix was vandaag een enorm spektakelstuk. Iemand die daar geen deel van kon uitmaken was Daniel Ricciardo. De Australiër raakte geblesseerd tijdens de tweede vrije training en hij werd vandaag geopereerd in Barcelona. Op Instagram gaf hij een korte update van zijn toestand.

Marko prijst Verstappen: "Max is uitzonderlijk"

zondag, 27 augustus, 2023

Max Verstappen maakte vandaag veel indruk met zijn zege in zijn thuisrace op het circuit van Zandvoort. De Nederlandse Red Bull Racing-coureur hield het hoofd koel in de wisselende omstandigheden en evenaarde het record van de meeste zeges op rij. Helmut Marko prees Verstappen na afloop de hemel in.

Horner genoot van Verstappen-show: "Voor ons heel speciaal"

zondag, 27 augustus, 2023

Max Verstappen bezorgde zijn team Red Bull Racing vandaag de zege op het circuit van Zandvoort. De Nederlander liet zijn landgenoten op de overvolle tribunes juichen. Na een enorm chaotische race kwam hij letterlijk en figuurlijk bovendrijven als winnaar. Teambaas Christian Horner was een apetrotse man.

Alonso trots: "De auto vloog vandaag"

zondag, 27 augustus, 2023

Na een aantal podiumloze races, mocht Fernando Alonso in Zandvoort weer het ereschavot betreden. De Spaanse Aston Martin-coureur hield het hoofd koel in de regen en leek na de herstart zelfs nog eventjes Max Verstappen aan te vallen. Dat plannetje mislukte, maar de tweede plaats zorgde voor een grote glimlach.

Verstappen verovert Zandvoort: "Kippenvel bij het Nederlandse volkslied"

zondag, 27 augustus, 2023

Voor de derde keer op rij heeft Max Verstappen zijn thuisrace op het circuit van Zandvoort gewonnen. Dit keer kreeg Verstappen het zeker niet cadeau, hij kreeg te maken met regen, zonneschijn en een rode vlag. Toch hield hij het hoofd koel en klapte hij daarna zijn handen stuk voor het aanwezige publiek.

Gasly juicht na tijdstraf: "Nu staat het 1-1"

zondag, 27 augustus, 2023

De Nederlandse Grand Prix op het circuit van Zandvoort was een enorm spektakel. De regen zorgde voor veel chaos en veel coureurs schoten dan ook van de baan. Eén van de grootste verrassingen van de race was Pierre Gasly. De Franse Alpine-coureur profiteerde van een tijdstraf van Sergio Perez en werd als derde geklasseerd.