Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Archive for augustus 26th, 2023

Horner steunt langzamere Perez: "Niemand heeft het vertrouwen dat Max heeft"

zaterdag, 26 augustus, 2023

Max Verstappen greep op het circuit van Zandvoort met overmacht de pole position. De Nederlandse Red Bull Racing-coureur was een halve seconde sneller dan nummer twee Lando Norris. Verstappens teamgenoot Sergio Perez start slechts als achtste, teambaas Christian Horner maakt zich daar niet zo druk om.

Trotse Albon dankt de wind: "Hier heb je zelfvertrouwen nodig"

zaterdag, 26 augustus, 2023

Eén van de grootste verrassingen van de Nederlandse kwalificatie was Alexander Albon. De Thaise Williams-coureur streed voortdurend mee om de snelste tijden en sloot de kwalificatie af met een verrassende vierde plaats. Albon was na afloop enorm trots en gaf aan dat hij veel hulp kreeg van de wind.

Marko staat achter Perez: "Eén van de slechts mogelijke posities in de F1"

zaterdag, 26 augustus, 2023

Max Verstappen was in de kwalificatie op het circuit van Zandvoort veel sneller dan zijn Red Bull Racing-teamgenoot Sergio Perez. De Nederlandse coureur greep de pole position terwijl Perez genoegen moest nemen met de zevende tijd. Volgens Helmut Marko bevindt Perez zich momenteel op de slechtst mogelijke positie.

Brown ziet onverslaanbare Verstappen: "Tweede plaats is dus geweldig"

zaterdag, 26 augustus, 2023

Het team van McLaren heeft een zeer sterke kwalificatie op het circuit van Zandvoort achter de rug. De Britse renstal wilde Red Bull Racing en Max Verstappen uitdagen, maar dat lukte ze net niet. Verstappen pakte de pole voor Lando Norris. McLaren-bons Zak Brown is tevreden met het resultaat.

Sainz ontvangt reprimande na hinderen Piastri, Ferrari beboet

zaterdag, 26 augustus, 2023

Carlos Sainz kende een teleurstellende kwalificatie in Zandvoort. De Spaanse Ferrari-coureur had het overduidelijk zwaar en noteerde de zesde tijd. Heel eventjes moest hij vrezen voor zijn positie, want hij moest de stewards bezoeken vanwege een moment met Oscar Piastri. Hij kreeg slechts een reprimande.

Tsunoda ontvangt gridstraf voor blokkeren Hamilton, Stroll niet

zaterdag, 26 augustus, 2023

Yuki Tsunoda en Lance Stroll moesten zich na afloop van de kwalificatie in Zandvoort melden bij de stewards vanwege het blokkeren van Lewis Hamilton. Beide coureurs reden Hamilton in de weg, maar de stewards hebben slechts één gridstraf uitgedeeld voor het blokkeren.

Perez wijst naar team: "We maakten een strategische fout"

zaterdag, 26 augustus, 2023

Sergio Perez kende een teleurstellende kwalificatie in Zandvoort. De Mexicaanse Red Bull Racing-coureur kwam niet verder dan de zevende tijd en was een dikke seconde langzamer dan zijn teamgenoot, en polesitter, Max Verstappen. Perez gaf na afloop aan dat het teleurstellende resultaat werd veroorzaakt door een mislukte strategie.

Horner looft Verstappen: "Dit is echt typisch Max"

zaterdag, 26 augustus, 2023

Max Verstappen maakte vandaag veel indruk in de kwalificatie op het circuit van Zandvoort. De Nederlandse Red Bull Racing-coureur pakte de pole position en was ruim een halve seconde sneller dan de rest van het veld. Red Bull-teambaas Christian Horner klapt zijn handen stuk en omschreef de kwalificatie als 'typisch Max'.

Hamilton stelt teleur: "Mijn banden werden te warm"

zaterdag, 26 augustus, 2023

Lewis Hamilton was de grootste tegenvaller van de kwalificatie in Nederland. De Britse Mercedes-coureur worstelde al in het eerste kwalificatiegedeelte en viel vervolgens af in Q2. De dertiende tijd was niet waarop hij had gehoopt, Hamilton geeft zelf wil in de race zijn fouten goed maken.

Norris tevreden met P2: ”Hoopte dat Verstappen een fout zou maken”

zaterdag, 26 augustus, 2023

In een zeer spannende en chaotische kwalificatie in Zandvoort reed Lando Norris zich naar een knappe tweede tijd. De McLaren-coureur mocht eventjes ruiken aan poleposition, maar Max Verstappen verpulverde in zijn RB19 alsnog de concurrentie bij het zwaaien van de vlag.  Toch kan de Brit met een goed gevoel terugkijken op enerverende sessie. ''Ik ben nog [...]