Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Archive for augustus 14th, 2023

Video: McLaren-coureur Piastri detailleert zijn F1-stuur in 60 seconden

maandag, 14 augustus, 2023

Op een stuur van een Formule 1-auto zitten ontzettend veel knoppen en hendels, en daarmee kan een coureur duizenden verschillende set-ups in zijn formulewagen uitproberen. McLaren-coureur Oscar Piastri legt uit wat er allemaal op zijn F1-stuur te vinden is, en doet dat in maar 60 seconden! 

Ford Explorer uitgesteld tot zomer 2024 om aan deze regels te kunnen voldoen

maandag, 14 augustus, 2023

De Ford Explorer komt later dan verwacht. Om de elektrische suv te laten voldoen aan de nieuwste veiligheidsregels, heeft Ford zijn introductie uitgesteld tot zomer 2024.

F1 zomerstop: Hoe spenderen de coureurs hun vrije tijd?

maandag, 14 augustus, 2023

De koningsklasse is in een diepe siësta gezonken, en de verplichte zomerstop betekent dat niet alleen de teams, maar ook de coureurs bijna vier weken lang vakantie kunnen vieren. Hier volgt een kleine compilatie van wat de F1-coureurs tot nu toe in hun vrije tijd hebben gedaan. 

‘Ziggo Sport favoriet voor binnenhalen uitzendrechten Formule 1′

maandag, 14 augustus, 2023

Het begint er steeds meer op te lijken dat Viaplay de uitzendrechten van de Formule 1 gaat verliezen. De van oorsprong Scandinavische streamingsdienst heeft het zwaar en krijgt stevige concurrentie in de strijd om het nieuwe contract voor de Formule 1. Ziggo Sport lijkt steeds dichterbij een comeback te komen.

Bottas ziet F1-deelname met Audi in 2026 wel zitten: "Een interessant tijdperk"

maandag, 14 augustus, 2023

Eerder nog liet F1-coureur Valtteri Bottas weinig uit over een potentiële toekomst bij Audi vanaf 2026, maar nu lijkt de Fin daar steeds meer logica in te zien. Volgens hem zou een verlenging van zijn F1-carrière zeker een optie zijn, mocht de Duitse autofabrikant interesse in de diensten van de tienvoudig Grand Prix-winnaar hebben. 

Leclerc en Ferrari zetten contractverlengingsgesprekken lager op prioriteitenlijst

maandag, 14 augustus, 2023

Volgens F1-coureur Charles Leclerc hebben de gesprekken over het verlengen van zijn contract vooralsnog geen prioriteit, omdat Ferrari alle zeilen bij moet zetten om haar weg terug naar de top te vinden. De Monegask weet tevens zijn fans te kalmeren: volgens meerdere geruchten kreeg de coureur de afgelopen tijd aanbiedingen van meerdere teams om over te [...]

Overzeese groeispurt duurt voort: Amerika blijft groene kijkcijfers zien

maandag, 14 augustus, 2023

Er is geen twijfel over mogelijk dat de Formule 1 momenteel steeds meer grip op de Amerikaanse markt weet te krijgen. Uit de nieuwste cijfers blijkt dat, ondanks de Red Bull- en Max Verstappen-dominantie, de Verenigde Staten ook dit seizoen zeer sterke kijkcijfers laat zien. 

BYD roept oorlog uit: “Tijd om de gevestigde orde te vernietigen”

maandag, 14 augustus, 2023

BYD laat zijn tanden zien. Een BYD-evenement werd met een opmerkelijk expliciete videoboodschap afgesloten: “Het is tijd voor Chinese autofabrikanten om ‘de oude garde’ te vernietigen en de nieuwe wereldwijde marktleiders te worden.”

Marko vol vertrouwen voor 2026: "Liggen ver voor op Ferrari en Audi"

maandag, 14 augustus, 2023

Terwijl het huidige seizoen nog in volle gang is, wordt er door de teams op de achtergrond hard gewerkt aan de toekomst. Red Bull is bijvoorbeeld hard bezig met de ontwikkelingen van het Red Bull Powertrains-project. Volgens Helmut Marko gaat alles volgens plan en lopen ze ver voor op nieuwkomer Audi en huidige concurrent Ferrari.

Rosberg adviseert Perez: "Zet het uit je hoofd"

maandag, 14 augustus, 2023

Sergio Perez sprak voorafgaand het huidige seizoen uit dat hij slechts één doel voor ogen had: wereldkampioen worden. Halverwege het seizoen staat Perez ver achter op zijn teamgenoot Max Verstappen en is de wereldtitel zo goed als onmogelijk. Nico Rosberg adviseert Perez om dit soort ambities uit zijn hoofd te zetten.