Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Archive for augustus 13th, 2023

Ferrari krijgt speciale livery voor Italiaanse Grand Prix om Le Mans-overwinning te eren

zondag, 13 augustus, 2023

De aankomende Italiaanse Grand Prix gaat een speciale voor Ferrari worden. Volgens meerdere aanwijzingen gaat de Scuderia namelijk eenmalig een livery op haar SF23-bolide plaatsen die de Hypercar-overwinning op Le Mans eerder dit jaar eert. Ook zal het Formule 1-team van Ferrari haar coureurs in een rijdersoverall met dezelfde kleurencombinatie hijsen. 

Video: Max Verstappen leert driften

zondag, 13 augustus, 2023

Met leermeester ‘Mad’ Mike Whiddett heeft Max Verstappen alweer een activiteit op zijn race-bucketlist kunnen afstrepen. Onder begeleiding van de driftkoning mocht de Nederlander in de 1992 Mazda RX7 van Whiddett instappen en te leren driften.  

VeeKay opgelucht na probleemloze race: "Eindelijk een goed resultaat"

zondag, 13 augustus, 2023

Het was net geen top tien voor Rinus 'VeeKay' van Kalmthout tijdens de Gallagher Grand Prix op de binnenbaan van de Indianapolis Motor Speedway. Toch was de Ed Carpenter Racing-coureur opgelucht met als uitkomst een elfde positie. "Eindelijk een wat positiever resultaat", laat VeeKay opgetogen vanuit Indianapolis weten.

Engineer Lambiase over Verstappen: "Max is direct, ik ben direct. Dat maakt samenwerken prettig"

zondag, 13 augustus, 2023

Bij de recentelijke Belgische Grand Prix was een boze Max Verstappen over de boordradio te horen. De tweevoudig wereldkampioen staat erom bekend het onderste uit de kan te willen halen, en toen dat tijdens het weekend op Spa-Francorchamps niet helemáál van een leien dakje ging, was er een tierende Verstappen te horen. De ontvanger van [...]

Dixon bereikt bijzondere mijlpalen na winst op Indianapolis

zondag, 13 augustus, 2023

Scott Dixon (43) heeft na zijn overwinning op de Indianapolis weer twee bijzondere mijlpalen te pakken. De Nieuw-Zeelander pakte door de zege zijn 200ste top-vijf-finish in 343 deelnames. Daarnaast heeft de Chip Ganassi-coureur in negentien seizoenen minimaal een race gewonnen per seizoen. Daarmee gaat Dixon IndyCar-legende A.J. Foyt voorbij.

Sargeant nog niet tevreden met debuutseizoen

zondag, 13 augustus, 2023

Logan Sargeant is dit jaar bezig met zijn eerste seizoen in de Formule 1. De Amerikaanse Williams-coureur heeft het best lastig en wordt vrijwel elk weekend verslagen door zijn meer ervaren teamgenoot Alexander Albon. Sargeant is dan ook niet helemaal tevreden en stelt dat hij niet is waar hij wil zijn.

Palou zorgt voor enorme rel en verbreekt McLaren-contract voor 2024

zondag, 13 augustus, 2023

Indycar-coureur Alex Palou heeft dit weekend voor een enorme rel gezorgd in de autosportwereld. De getalenteerde Spaanse coureur is bezig met een sterk seizoen in dienst van Chip Ganassi Racing. Eigenlijk was het de bedoeling dat hij volgend seizoen naar McLaren zou vertrekken, maar hij heeft dat contract verbroken. Het zorgde voor een bijzondere situatie. [...]

‘Alpine wil Ocon inzetten voor Nordschleife-recordpoging

zondag, 13 augustus, 2023

Esteban Ocon is al geruime tijd actief voor het team van Alpine. De Franse coureur zet zichzelf in voor het team en verricht vaker werkzaamheden voor Alpine naast de baan. Het lijkt er nu sterk op dat Alpine hem ook in zal gaan zetten voor een andere opvallende activiteit op de Nürburgring Nordschleife.

Cupra Born: 3 voordelen en 3 nadelen

zondag, 13 augustus, 2023

Overweeg jij de Cupra Born te kopen of leasen? Lees eerst onze 3 voordelen en 3 nadelen om te weten of de elektrische hatchback wel bij jou past.