Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Archive for augustus 5th, 2023

Kwalificatie uitgesteld tot middernacht door slecht weer

zaterdag, 5 augustus, 2023

Om 20:45 uur Nederlandse tijd zou de IndyCar-kwalificatie met Rinus 'VeeKay' van Kalmthout van start gaan in Nashville, maar is uitgesteld tot 00:15 uur middernacht Nederlandse tijd. De laatste oefensessie is hierdoor komen te vervallen. Due to course conditions, NTT INDYCAR SERIES qualifying has been moved to 6:15 p.m. ET.

Vermeulen scoort op Nürburgring eerste top-tien-klassering

zaterdag, 5 augustus, 2023

Vanaf P13 startte Thierry Vermeulen in de DTM en kwam als tiende over de streep in de eerste race op de Nürburgring. De zoon van Max Verstappens manager, Raymond Vermeulen, scoorde daarmee zijn eerste top-tien-klassering van 2023. Vermeulen rijdt in zijn debuutseizoen met de Ferrari 296 GT van Emil Frey Racing.

Perez de dupe van bijzondere prestatieclausule

zaterdag, 5 augustus, 2023

Sergio Pérez heeft volgens De Telegraaf wel een hele bijzondere prestatieclausule in het Red Bull-contract opgesteld. Als de achterstand van 125 punten op teamgenoot Max Verstappen is – zoals nu het geval – dan mag zijn Oostenrijkse werkgever het contract aanpassen. 

Brundle zwaar onder de indruk van rijstijl Verstappen

zaterdag, 5 augustus, 2023

Voormalig F1-coureur Martin Brundle schreef in zijn wekelijkse column voor Sky Sports dat Max Verstappen een gave bezit die andere coureurs niet hebben. De Brit vergelijkt de wereldkampioen met zijn Red Bull-teamgenoot.

F1-analist Croft denkt dat Lance Stroll snel uit F1 verdwijnt

zaterdag, 5 augustus, 2023

Sky Sports F1-analist David Croft stelt dat Lance Stroll na 2024 verleden tijd is. De Brit ziet dat de Canadees ongemotiveerd rond rijdt. Ook vreest hij dat het punt nadert dat de Aston Martin-coureur alleen maar het stoeltje opvult vanwege zijn vader Lawrence Stroll die de eigenaar is van Aston Martin.

FIA bijt van zich af over toelaten F1-teams

zaterdag, 5 augustus, 2023

FIA-baas Mohammed Ben Sulayem kreeg weerstand van de FOM en huidige F1-teams over de mogelijke komst van extra renstallen op de grid. De topman van het autosportorgaan snapt de financiële impact, maar herinnert teams aan de gemaakte afspraken en regels.

Oud Le Mans-winnaar: "F1 wil Red Bull naaien met nieuwe regels"

zaterdag, 5 augustus, 2023

Voormalig Le Mans-winnaar stelt dat de Formule 1 er alles aan zal doen om de voorsprong van Red Bull af te remmen bij de komst van nieuwe reglementen.

Nashville vervangt Laguna Seca als seizoensfinale

zaterdag, 5 augustus, 2023

De organisatoren van de Music City Grand Prix in de straten van Nashville en IndyCar Series hebben een nieuwe meerjarige overeenkomst gesloten. Het contract liep af na de wedstrijd in Nashville aankomende zondag  Volgens The Racer wordt de stratenwedstrijd de slotrace van 2024 en verdrijft Laguna Seca naar een plek eerder op de kalender.

Vermeulen in actie op Nürburgring: ”Ik heb zin om weer in de auto te stappen”

zaterdag, 5 augustus, 2023

Thierry Vermeulen, racet zaterdag -en zondagmiddag in de DTM op de Nürburgring. De door Verstappen.com gesteunde debutant heeft veel zin in de vierde ronde van het kampioenschap. Vermeulen is de zoon van Max Verstappens manager, Raymond Vermeulen en kijkt uit wat komen gaat.

McLaren wil Palou en O’Ward voor vrije training inzetten

zaterdag, 5 augustus, 2023

Het staat nog niet zwart op wit, maar de kans is groot dat de CEO van McLaren, Zak Brown, IndyCar-rijders Alex Palou en Pato O'Ward oproept na hun seizoen om een vrije training te rijden tijdens een Grand Prix-weekend.